Društvo arhiva vesti 06.05.2017

Vojislav Šešelj čestitao kuriru: Znali ste da mi zadajete glavobolje, ali volim da vas čitam!

Kurir 06.05.2017
Predsednik Srpske radikalne stranke Vojislav Šešelj rekao je da nikoga preterano ne hvali, "pa neće ni Kurir". "Nekad ste dobri, nekad loši, a nekad i prosečni. Saradnja nam je bila promenljiva. Volim da vas pročitam kada ste savesni i precizni, ali… »

Protest 'Protiv diktature' ubuduće periodično

Beta 06.05.2017
Nekoliko desetina učesnika protesta "Protiv diktature" okupilo se i večeras ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda kako bi se dogovorili o daljim koracima i nastavku aktivnosti. Nije bilo protestne šetnje a dogovoreno je da okupljanja… »

I kragujevac protiv teorije evolucije: Gotovo je sa Darvinom!

iKragujevac 06.05.2017
Peticija protiv izučavanja Darvinove teorije evolucije, koju su potpisali brojni akademici, profesori, pravnici, dokori nauka, umetnici, novinari i sveštenici, dostavljena je Ministarstvu prosvete, skupštinskom Odboru za obrazovanje, Predsedništvu… »

Mladi srpski matematičari razbili u Ohridu: Doneli 6 medalja! Aleksa i Igor zlatni

Kurir 06.05.2017
BEOGRAD - Tim srednjoškolaca iz Srbije postigao je izvanredan uspeh na 34. balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana u Ohridu od 2. do 7. maja, osvojivši šest medalja. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz dvadesetak zemalja, saopštila je… »

Stefanović: Policijska brigada radi profesionalno i efikasno

RTV 06.05.2017
BEOGRAD - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da više od 4.500 događaja u kojima je Policijska brigada očuvala besprekoran javni red i mir svedoči da u ovoj jedinici rade profesionalci, koji… »

Stanković: Prete već godinama, ali neće biti rata na jugu Srbije

Vesti online 06.05.2017
Predsednik vladinog Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je da je situacija na jugu Srbije stabilna, da nema međunacionalnih sukoba, niti indicija da može doći do pogoršanja bezbednosne situacije. -… »

Lepljivi prsti čuvara blaga: Kako su se ujedinile dve nespojive porodice - Broz i karađorđević

Blic 06.05.2017
Imovina zasada jedinog doživotnog predsednika sa ovih prostora, Josipa Broza Tita, razvlači se skoro četiri decenije, a tome je zdušno dao doprinos još aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, piše NIN u aktuelnom broju. Istoričarima će… »

(Prognoza) upozorenje rhmzs Srbiji u nedelju prete nepogode, pljuskovi, grmljavina, grad i jak vetar

Kurir 06.05.2017
BEOGRAD - U centralnim i južnim krajevima Srbije u nedelju se očekuje lokalna pojava kratkotrajnih vremenskih nepogoda, navodi se u upozorenju Republičkog hidrometeorološkog zavoda. BUDITE OPREZNI: Jedini SPAS OD GROMA je da čučnete Kako se dodaje… »

Koridor 10: Teška Grdelica kao crna zemlja

B92 06.05.2017
Grdelica -- Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. "Miniramo deo brda Momin Kamen", upozorava Osman meštane, koji su se… »

SPC i vernici proslavljaju Đurđevdan

RTV 06.05.2017
NOVI SAD - Srpska pravoslavna crkva obeležava danas praznik Svetog Velikomučenika Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru. Đurđevdan je jedna od veoma čestih slava kod Srba. Njemu je posvećeno 330 hramova… »