Društvo arhiva vesti 06.05.2017

Saša Janković kuriru: Želim vam slobodu od svih vrsta pritisaka!

Kurir 06.05.2017
Bivši zaštitnik građana Saša Janković čestitao je 14. rođendan dnevnom listu Kurir i poželeo nam da se radujemo svakoj vesti. Želim vam srećan rođendan i slobodu od svih vrsta pritisaka i nedaća. Da pišete po savesti i radujete se svakoj… »

Protest 'Protiv diktature' ubuduće periodično

Beta 06.05.2017
Nekoliko desetina učesnika protesta "Protiv diktature" okupilo se i večeras ispred Doma Narodne skupštine u centru Beograda kako bi se dogovorili o daljim koracima i nastavku aktivnosti. Nije bilo protestne šetnje a dogovoreno je da okupljanja… »

Gotovo je s darvinovom dogmom: Skoro 300 srpskih akademika i naučnika pokrenulo peticiju protiv teorije evolucije!

Pravda 06.05.2017
Peticija protiv izučavanja Darvinove teorije evolucije, koju su potpisali brojni akademici, profesori, pravnici, dokori nauka, umetnici, novinari i sveštenici, dostavljena je Ministarstvu prosvete, skupštinskom Odboru za obrazovanje, Predsedništvu… »

Srednjoškolcima iz Srbije šest medalja na Balkanskoj matematičkoj olimpijadi

Radio 021 06.05.2017
Tim srednjoškolaca iz Srbije postigao je izvanredan uspeh na 34. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je održana u Ohridu od 2. do 7. maja, osvojivši šest medalja. Na takmičenju su učestvovale ekipe iz dvadesetak zemalja, saopštila je… »

Slava i u Policijskoj brigadi: Sa ministrom Stefanovićem lomili Đurđevdanski kolač

Blic 06.05.2017
Potpredsednik Vlade Republike Srbije i ministar unutrašnjih poslova dr Nebojša Stefanović izjavio je danas da više od 4.500 događaja u kojima je Policijska brigada očuvala besprekoran javni red i mir svedoči da u ovoj jedinici rade profesionalci… »

Stanković: Situacija na jugu Srbije je stabilna, nema naznaka da može da bude bezbednosnih problema

Blic 06.05.2017
Predsednik vladinog Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je da je situacija na jugu Srbije stabilna, da nema međunacionalnih sukoba, niti indicija da može doći do pogoršanja bezbednosne situacije. -… »

Lepljivi prsti čuvara blaga: Kako su se ujedinile dve nespojive porodice - Broz i karađorđević

Blic 06.05.2017
Imovina zasada jedinog doživotnog predsednika sa ovih prostora, Josipa Broza Tita, razvlači se skoro četiri decenije, a tome je zdušno dao doprinos još aktuelni predsednik Srbije Tomislav Nikolić, piše NIN u aktuelnom broju. Istoričarima će… »

Danas promenljivo oblačno, od srede toplije

Dnevnik 06.05.2017
BEOGRAD: U Srbiji će danas biti promenljivo oblačno, u većem delu sa sunčanim intervalima. Samo ujutru i pre podne u Banatu, na istoku i jugoistoku Srbije ponegde kratkotrajna kiša ili pljusak. Vetar slab i umeren, na istoku povremeno i jak, zapadni… »

Koridor 10: Teška Grdelica kao crna zemlja

B92 06.05.2017
Grdelica -- Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. "Miniramo deo brda Momin Kamen", upozorava Osman meštane, koji su se… »

SPC i vernici proslavljaju Đurđevdan

RTV 06.05.2017
NOVI SAD - Srpska pravoslavna crkva obeležava danas praznik Svetog Velikomučenika Georgija, jednog od devet velikomučenika i prvih stradalnika za hrišćansku veru. Đurđevdan je jedna od veoma čestih slava kod Srba. Njemu je posvećeno 330 hramova… »