Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 06.05.2017

Školski autobus sletio s ceste, poginula djeca

Al Jazeera 06.05.2017
Najmanje 35 ljudi, od čega 32 djece, stradalo je kada je školski autobus sletio s ceste u Tanzaniji. Najmanje 35 ljudi, od čega 32 djece, stradalo je nakon što je vozač autobusa koji je prevozio učenike osnovne škole iz Arushe izgubio kontrolu nad… »

Grabar-Kitarović: Graditi dobre odnose sa Srbijom, ali ne glumiti prijateljstvo

Al Jazeera 06.05.2017
Moramo se prestati vraćati u Drugi svjetski rat i sijati klice novih zala, poručuje hrvatska predsjednica. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović u Vukovaru je izjavila kako se zalaže da Srbija i Hrvatska podvuku crtu i krenu graditi bolje… »

Čanak o Hrtkovcima: Šešelj mora krivično odgovarati

Al Jazeera 06.05.2017
Nakon čitanja imena sa liste nepodobnih na mitingu SRS-a u maju 1992. godine počelo je nasilje i ubistva nesrba. Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocijenio je danas da je "krajnje vreme" da se u Srbiji pokrene proces protiv… »

Mogherini: EU može preuzeti liderstvo od SAD-a

Al Jazeera 06.05.2017
Kritikujući politiku američkog predsjednika, Mogherini tvrdi da Indija, Rusija i Kina žele prisnije veze sa EU-om. Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini kritikovala je "nepredvljidivu" vanjsku politiku… »

SDSM: Zaustaviti laži Gruevskog

Al Jazeera 06.05.2017
VMRO-DPMNE tvrdi da je počela realizacija Tiranske platforme, a SDSM ih poziva da budu konstruktivna opozicija. Socijaldemokratski savez Makedonije (SDSM) je, reagujući na današnje tvrdnje VMRO-DPMNE da je u Makedoniji "počela realizacija Tiranske… »

Njemačka: Naplatiti Britancima pristup jedinstvenom tržištu

Al Jazeera 06.05.2017
Zvaničnici njemačke vlade predložili su da se Velikoj Britaniji omogući pristup jedinstvenom tržištu ako to plati. Zvaničnici njemačke vlade predložili su da se Velikoj Britaniji omogući pristup jedinstvenom tržištu ako to plati, objavio je u… »

Moskva ne priznaje odluku Vijeća Evrope o Krimu

Al Jazeera 06.05.2017
Ministarstvo vanjskih poslova navodi da Rusija nipošto ne smatra sebe obaveznom da poštuje odluku Komiteta ministara. Ministarstvo vanjskih poslova Rusije saopćilo je da je odluka Komiteta ministara Vijeća Evrope u kojoj se konstatira da je stanje… »

Hasanbegović: Ne očekujem da će me izbaciti iz HDZ-a

Al Jazeera 06.05.2017
Zlatko Hasanbegović i Bruna Esih podržali su preimenovanje Trga maršala Tita u Kazališni trg. Saborski zastupnik HDZ-a Zlatko Hasanbegović izjavio je u subotu da ne očekuje da će biti izbačen iz stranke zbog kandidiranja na Listi grupe birača za… »

Video: Assadove snage bombardiraju Hamu

Al Jazeera 06.05.2017
Sirijska vojska i pobunjenici sukobili su se ubrzo nakon što je u ponoć stupio na snagu sporazum o uspostavi sigurnosnih zona. Izvor: Madhmoud Hamwy via Storyful Sirijske vojska i pobunjenici sukobili su se u sjeverozapadnoj pokrajini Hami ubrzo nakon… »

Most: Plenković krši Ustav

Al Jazeera 06.05.2017
Most nezavisnih lista je upozorio premijera Andreja Plenkovića da odugovlačenjem postavljenja novih ministara krši Ustav Hrvatske. Most nezavisnih lista je upozorio premijera Andreja Plenkovića da odugovlačenjem postavljenja novih ministara krši… »