Izvor: B92/Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Makedonija: Ubijen gradonačelnik opštine Bogovinje

B92 06.05.2017
Skoplje -- Gradonačelnika Opštine Bogovinje u severozapadnoj Makedoniji Hazbija Idrizija ubio je bivši radnik te opštine, javili su lokalni mediji. Televizija “Alsat M“ je objavila da je Idrizi ubijen nakon rasprave sa bivšim zaposlenim u… »

Kolinda: Vreme je da Hrvati i Srbi podvuku crtu

B92 06.05.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je da je odbrana Vukovara zaustavila pohod četnika i tzv. JNA u Hrvatsku u nameri da se stvori Velika Srbija. Ona je dodala da prošlost ne može da se zaboravi, ali da ne treba živeti u njoj i… »

"Džaferi će ozvaničiti albanski,počela Tiranska platforma"

B92 06.05.2017
Skoplje -- Stranka bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE tvrdi da je u Makedoniji "počela realizacija Tiranske platforme". On je dodao da "pristižu fakture za antidržavno i izdajničko ponašanje SDSM i njihovog predsednika Zorana… »

SDSM: Mandat Zaevu; VMRO-DPMNE: Proglasili nas Srbima

B92 06.05.2017
Skoplje -- SDSM ponovo je pozvao makedonskog predsednika Đorđa Ivanova da da mandat lideru te stranke Zoranu Zaevu. Stranka je pozvala i suparničku VMRO-DPMNE da preuzme ulogu konstruktivne opozicione stranke. Sa druge strane VMRO-DPMNE je saopštio da… »

Kitarovićeva čestitala "Vujanoviću": Hvaja, Kojinda

B92 06.05.2017
Zagreb -- Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović sa svog službenog Tviter naloga uputila je čestitku crnogorskom predsedniku zbog ulaska u NATO. Jedini problem je u tome što je čestitku uputila na lažni Tviter profil, piše portal… »

BiH: Obeležena 74. godišnjica Bitke na Neretvi

B92 06.05.2017
Na Spomen obeležju Bitke za ranjenike u Jablanici je obeležena 74. godišnjica "Bitke za ranjenike" na Neretvi. Fena navodi da su svečanosti prisustvovali mnogobrojni predstavnici državnog, federalnog, kantonalnog i lokalnog nivoa vlasti, predstavnici… »

Most Plenkoviću: Odlaganjem glasanja kršite Ustav

B92 06.05.2017
Zagreb -- Stranka Most upozorava premijera Hrvatske Andreja Plenkovića da odugovlačenjem imenovanja novih ministara krši Ustav s ozbiljnim posledicama po državu i društvo. Takođe, ocenjuju da odugovlačenjem Plenković nastoji da izbegne negativne… »

ZG: Protest na Trgu maršala Tita zbog "Trga maršala Tita"

B92 06.05.2017
Zagreb -- Inicijativa "Krug za trg" organizovala je proteste na Trgu maršala Tita, ispred Hrvatskog narodnog pozorišta u Zagrebu. Učesnici protesta zahtevaju da se ima Josipa Broza Tita izbaci iz imena Trga. Inicijativa je u svom zahtevu navela da… »

Kolinda: Plenković ima legitimitet za vođenje vlade

B92 06.05.2017
Zagreb -- Andrej Plenković ima legitimitet za dalje vođenje vlade, izjavila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar KItarović. Ona je rekla i da mogućnost prevremenih izbora "isključuje do lokalnih izbora", a da će se nakon toga videti. Smatra da… »

"Nije samo Izetbegović generator krize u BiH, i Dodik je"

B92 06.05.2017
Banjaluka -- Potpredsednik SDS Mirko Šarović izjavio je da nije samo bošnjački član Predsedništva BiH i lider SDA Bakir Izetbegović generator duboke krize u BiH. On je rekao da generatora ima nekoliko, a među njima je i predsednik Republike Srpske… »