Izvor: Danas arhiva vesti 06.05.2017

Uhapšen zbog ubistva u Ulici kraljice Marije

Danas 06.05.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova uhapsili su M .M. (1991), osumnjičenog da je kao saizvršilac učestvovao u ubistvu V. M., 30. januara ove godine, u Ulici kraljice Marije u Beogradu. MUP je saopštio da je M. M., kako se sumnja, kupio… »

Štefanek i Fris u finalu

Danas 06.05.2017
Reprezentativci Srbije u rvanju grčko-rimskim stilom Davor Štefanek i Kristijan Fris plasirali su se u finale šampionata Evrope u Novom Sadu i večeras će se boriti za zlatne medalje. Štefanek je u kategoriji do 66 kilograma pobedio Švajcarca Veča… »

Vikiliks objavio dokumente Makronovog izbornog štaba

Danas 06.05.2017
Organizacija „Vikiliks“ objavila je da je procurelo stotine hiljada elektronskih pisama, fotografija i priloga tima francuskog predsedničkog kandidata Emanuela Makrona, prenosi Sputnjik. „#MacronLeaks (haštag ukazuje na curenje pisama Makronovog… »

Vučić: Budućnost je važnija od prošlosti

Danas 06.05.2017
U Bačkom Jarku danas je otkriveno spomen obeležje Nemcima koji su u tom mestu stradali na kraju Drugog svetskog rata, a tom događaju prisustvovali su, između ostalih, premijer Srbije Aleksandar Vučić i izaslanik Vlade Nemačke Hermut Košik. U… »

Drugi krug izbora u Francuskoj: Presudan odziv birača

Danas 06.05.2017
U drugom krugu predsedničkih izbora 48 miliona Francuza bira između Marin Lepen i Emanuela Makrona. Prema ispitivanjima javnog mnjenja Makron vodi sa 60 prema 40 odsto glasova - ali, moguće je i iznenađenje. Francuski satirični nedeljnik Šarli Ebdo… »

Đurić: Tema dijaloga neće biti nezavisnost Kosovo

Danas 06.05.2017
Direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić kaže za RTS da se čuje plejada separatističkih izjava iz Prištine, ali da je važno čuti poruke iz Beograda da smo mi opredeljeni za dijalog i mir. Poručuje da je u interesu svih da se problemi rešavaju… »

Vučić se sastao sa Andrijom Mandićem

Danas 06.05.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Nove srpske demokratije Crne Gore Andrijom Mandićem. Premijer Vučić naglasio je da su od suštinskog značaja dobri odnosi i dalje unapređenje prijateljstva između Srbije i… »

Mladim matematičarima iz Srbije šest medalja

Danas 06.05.2017
Ekipa Srbije osvojila je šest medalja na 34. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja se održala u Ohridu od 2. do 7. maja. Učestvovale su ekipe iz dvadesetak zemalja, a tim Srbije je postigao izvanredan uspeh. Aleksa Milojević i Igor Medvedev iz… »

Darvinova teorija evolucije podelila poslanike

Danas 06.05.2017
Predsednik Odbora za obrazovanje i nauku Muamer Zukorlić izjavio je da će se peticija za reviziju izučavanja Darvinove teorije u školama i na fakultetima, koju je podnela grupa profesora, akademika i lekara, naći pred članovima ovog odbora u… »

Jovana Preković evropski prvak u karateu

Danas 06.05.2017
Jovana Preković i njen trener Roksanda Atanasov su postigle ogroman uspeh za Srpski karate sport i državu Srbiju osvojivši zlatnu medalju na seniorskom prvenstvu Evrope koje se održava u Turskoj. Jovana je veoma sigurno vodila sve mečeve i u pohodu… »