Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 06.05.2017

Predsednički izbori u Francuskoj: Makronovi mejlovi dospeli u javnost

Glas Amerike 06.05.2017
FRANKFURT / PARIZ — Izborni štab kandidata na izborima za predsednika Francuske, Emanuela Makrona, saopštio je u petak da je bio žrtva "velikog" kompjuterskog hakerskog napada, koji je provalio u njihove mejlove dan i po pre izlaska građana na… »

Veštačka materica - nada za prevremeno rođene bebe

Glas Amerike 06.05.2017
Procenjuje se da se svake godine 15 miliona beba rodi pre vremena. Veruje se da oko milion dece umre širom sveta svake godine zbog komplikacija sa prevremenim rođenjem. Istraživači u Dečjoj bolnici u Filadelfiji možda su razvili novu tehnologiju… »

Bogdanović: Ispustili smo prilike u Bostonu, ali još nije kasno

Glas Amerike 06.05.2017
Vašington Vizardsi, posle ubedljive pobede u trećoj utakmici serije sa Bostonom sutra ponovo dočekuju Seltikse u „Verajzon Centru“, a za Glas Amerike je pred taj duel govorio hrvatrski internacionalac Bojan Bogdanović, koji je bio jedan od… »

Nauka na korak od "veštačkog života"

Glas Amerike 06.05.2017
I pored etičkih i bezbednosnih pitanja, istraživači su na korak da stvore veštački život iz “epruvete”. Naučnici ulažu velike nade u sintetički genom, koji bi trebalo da postane stvarnost u narednih deset godina. Investitori ulažu ogromne… »

Sporazum o zonama "de-eskalacije" u Siriji stupio na snagu

Glas Amerike 06.05.2017
Američki sekretarijat za odbranu saopštio je da "pozdravlja bilo kakve međunarodne napore da se smanji nasilje, da se dozvoli da humanitarna pomoć stigne do oblasti u Siriji, u kojima je neophodna, i na kraju da se pronađe političko rešenje krize… »

Sutra drugi krug predsedničkih izbora u Francuskoj

Glas Amerike 06.05.2017
Birači u Francuskoj spremaju se da glasaju u drugom krugu predsedničkih izbora, koji je planiran za sutra, čime će se okončati, kako analitičari ocenjuju, najneizvesnija i najpodeljenija predsednička kampanja od osnivanja Pete francuske republike… »

European Western Balkans od sada i na srpskom jeziku

Glas Amerike 06.05.2017
Regionalni internet portal specijalizovan za praćenje procesa evropskih integracija zemalja Zapadnog Balkana, European Western Balkans (EWB), predstavio je srpsko izdanje, koje će biti fokusirano samo na Srbiju. Na predstavljanju portala, koji je… »