Izvor: Glas Zapadne Srbije arhiva vesti 06.05.2017

Uhapšen zbog poslatih slika i poruka na fejsbuku maloletnoj devojčici

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Ivanjici po nalogu osnovnog javnog tužioca u Čačku odredili su zadržavanje M.M. (1982) iz okoline Ivanjice, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo iskorišćavanje računarske mreže… »

Danas je Đurđevdan

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Vernici i Srpska pravoslavna crkva danas slave praznik svetog velikomučenika Georgija - Đurđevdan, u spomen na dan stradanja velikog sveca 290. godine. Počinje "leto", valja se okupati, skinuti čini... i još ponešto. Đurđevdan je jedna od… »

Mini kružni tok za manje gužve u saobraćaju

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Užice – Radi efikasnijeg odvijanja saobraćaja u Užicu, koji se zbog radova na starom Ložioničkom mostu odvija kroz grad, u narednim danima biće urađen mini kružni tok. Putevi Srbije i lokalna samouprava očekuju da će se tako ubrzati saobraćaj… »

Kuhinjska so protiv mravinjaka

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Prolećni dani, pored uživanja u lepom vremenu, mogu nam doneti i neželjeno druženje sa insektima. Iako bezopsani, mravi njveću štetu mogu naneti formiranjem mravinjaka na travnjacima, ali i u kućama, gde se javljaju zbog hrane. Nimalo na izgled… »

Lepote Uvca i Srbije na BBC i Eurosportu

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Narednih šest meseci gledaoci televizijskih kanala “BBC World” i "Eurosport" imaće priliku da vide poluminutni spot koji prikazuje lepote Srbije. Sloganom “Mesto gde treba biti” i prizorima Uvca, manastira Studenica, ulica Beograda i Novog Sada… »

Raspisan konkurs za mlade poljoprivredne proizvođače

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine raspisalo je konkurs za podršku mladim poljoprivrednim proizvođačima, a rok za podnošenje prijava je od 8. maja do 8. juna 2017. godine. Kako se navodi u saopštenju, konkurs se odnosi na… »

Izložba digitalnih fotografija u Domu kulture

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Čačak – Povodom 54. “Disovog proleća” Gradska biblioteka “Vladislav Petović Dis” i Odbor Disovog proleća raspisali su Konkurs za najbolju digitalnu fotografiju za učenike osnovnih i srednjih škola Moravičkog okruga. Izložba pristiglih… »

Vakcincija dece neophodna

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Ako se procenat vakcinisane dece do jeseni ne poveća, velika je verovatnoća da će Srbiju zadesiti epidemija malih boginja kao u Rumuniji. Ovo upozorenje, koje zvuči dramatično, s obzirom na to da je u Rumuniji ove godine od epidemije malih boginja… »

Ni puta, ni putokaza za Gradinu na Jelici

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Čačak - Gradina se nalazi blizu Čačka i predstavlja jedno od prvih poznatih arheoloških nalazišta u Srbiji, budući da privlači pažnju istraživača prošlosti od 1843. godine. Ovaj bezimeni grad na Jelici krije mnoge tajne, a nedavno je iznenadio… »

Matematika kriva za radno vreme javnog toaleta

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Čačak – Ni mala ni velika nužda nisu isplativi konstatovao je menadžment JKP Komunalac pa je u javni toalet u centru Čačka uveo radno vreme od 7 do 14 sati dok je vikendom skraćeno. Građani negoduju a u JKP Komunalac kažu da je u pitanju čista… »