Izvor: iKragujevac arhiva vesti 06.05.2017

I kragujevac protiv teorije evolucije: Gotovo je sa Darvinom!

iKragujevac 06.05.2017
Peticija protiv izučavanja Darvinove teorije evolucije, koju su potpisali brojni akademici, profesori, pravnici, dokori nauka, umetnici, novinari i sveštenici, dostavljena je Ministarstvu prosvete, skupštinskom Odboru za obrazovanje, Predsedništvu… »

Udes kod Krive Ćuprije

iKragujevac 06.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda u kragujevačkom naselju Beloševac kod mosta "Kriva Ćuprija". Saobraćajne nezgode dogodila se oko 9 časova kod mosta "Kriva Ćuprija". Do nezgode je došlo između dva vozila, srećom… »

Održan iv Đurđevdanski dečiji karneval (foto)

iKragujevac 06.05.2017
U organizaciji Gradske turističke organizacije i pod pokroviteljstvom grada kroz Kragujevac je povodom obeležavanja Đurđevdana, Dana grada, prodefilovao Dečji karneval. Najlepši prolećni praznik sa mališanima Kragujevca proslavili su njihovi… »

Kragujevac – grad u kome će naša deca imati sigurnu budućnost

iKragujevac 06.05.2017
U prisustvu brojnih gostiju i prijatelja Kragujevca, među kojima su bili ambasadori Belorusije, Palestine i Poljske, predstavnici ambasada Kine, Rumunije i Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika… »

Nesvakidašnja Kragujevčanka: Diplomirala na dizelašima, SAD izučava starlete ona se na akademiji u Rimu bavi neobičnim…

iKragujevac 06.05.2017
Fenomen starleta je logičan nastavak koji je upotpunio pojavu dizelaša iz devedesetih godina, kaže Kragujevčanka Milica Ćirović, koja je na Akademiji lepih umetnosti u Rimu diplomirala sa ocenom 10. Tema njenog diplomskog rada bila je "Dizelaši u… »

Održan Đurđevdanski folklorni maraton

iKragujevac 06.05.2017
U četvrtom folklornom maratonu, prema rečima organizatora, nastupilo je blizu 400 učesnika koje isključivo spaja ljubav prema tradiciji i folkloru. Publika je bila u prilici da uživa ne samo u pesmama i igrama Šumadije, Srbije, Makedonije i… »

Jelovnik: Spanać lako topi suvišne kilograme!

iKragujevac 06.05.2017
Zeleno, lisnato povrće usporava probavu masti, a zbog visokog sadržaja vlakana mogu da prevare osećaj gladi, tvrde nutricionisti. Čak i kada vam je želudac poluprazan, osećate da ste siti, što može da vam pomogne da skinete suvišne kilograme… »

Vlada predložila kandidate za šefove 29 tužilaštava

iKragujevac 06.05.2017
Skupštini Srbije Vlada je uputila predlog kandidata za izbor tužilaca u 29 osnovnih i viših javnih tužilaštava u Srbiji koja od januara 2016. rade bez šefova, odnosno kojima rukovode vršioci dužnosti. Bez vladinog predloga za tužioca ostalo je… »

Srbija najbolje u svetu koristi novac izdvojen za nauku

iKragujevac 06.05.2017
Srpski sistem unverziteta našao se na čelu Universitas 21 liste kada se uzmu o obzir novac koji se izdvaja za nauku u nekoj zemlji i naučni doprinos te zemlje u svetu, odnosno broj obravljenih naučnih radova. Prorektor za nauku Univerziteta u Beogradu… »

Maj je mesec matematike i ove godine!

iKragujevac 06.05.2017
Matematička teorija verovatnoće, nastala iz tri veka stare prepiske dva Francuza koji su pokušali da matematički dokuče pravilnosti u igri kocke, tema je šestog manifestacije "Maj mesec matematike", koji se održava od 10. do 31. maja. Kako je… »