Izvor: Jugmedia arhiva vesti 06.05.2017

Gradonačelnik čestitao Đurđevdan

Jugmedia 06.05.2017
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović upitio je čestitke svim sugrađanima koji danas proslavljaju Đurđevdan. „Čestitam u ime Grada Leskovca i u svoje lično ime, sa željom da ovaj praznik proslavite u radosti, sreći i veselju“, navodi se u… »

Đurđevdan – ništa bez jagnjetine i muzike, čak i na kredit

Jugmedia 06.05.2017
Stanovnici romskih naselja u Nišu proslavljaju Đurdjevdan uz bogatu trpezu, kako to tradicija nalaže, i naravno, glasnu muziku koja se nadaleko čuje. Pripreme za proslavu jednog od dva za Rome najznačajnija praznika (pored Vasilice) žitelji niških… »

Romi se u Leskovcu odriču Đurđevdana

Jugmedia 06.05.2017
Iako je Đurđevdan, dan kada se slavi sveti Đorđe i odvajanje zime od leta, praznik svih hrišćana, on se ponajviše veže za Rome koji ga po tradiciji slave 6. i 7. maja uz obavezno jagnjeće pečenje. Međutim, više od decenije Romi u Leskovcu su… »

Fudbaleri Budućnosti otišli kućama pevajući

Jugmedia 06.05.2017
Utakmica između fudbalskih klubova Pusta reka i Budućnost iz Popovca kod Niša završena je danas rezultatom 1:2, iako su Bojničani imali više prilika za pogotke, a gosti deo drugog poluvremena igrali bez kapitena. Domaćin je poveo u 19. minutu kada… »

Tableti za najbolje osnovce programere

Jugmedia 06.05.2017
Desetoro najuspešnijih osnovaca, polaznika kursa programiranja na robotima „Kode robotić“ (Code Robotić), dobilo je danas tablet računare od niške opštine Medijane. Svečanošću u Prostoru za kretivno delovanje Deli označen je kraj projekta… »

Pirotske demokrate obelezile svoju slavu

Jugmedia 06.05.2017
Opštinski odbor Demokratske stranke u Pirotu danas je obeležio je Đurđevdan, slavu Demokratske stranke, saopstila je Informativna sluzba OO. ’’Kada su osnivači Demokratske stranke odlučivali o slavi, birali su sveca koji je oličenje upornosti… »

Đurđevdan ujedinio leskovačke političare

Jugmedia 06.05.2017
Stranačke slave su očigledno jedini povod kada sve političare možete videti na jednom mestu a da među njima nema izgovorene ni jedne jedine loše reči, replike ili povišenog retoričkog tona kakav često čujemo za skupštinskom govornicom… »

Uspešan „dupli program” ŽRK Dubočica

Jugmedia 06.05.2017
U utakmici 14. kola Druge rukometne lige „Morava“ devojčice drugog tima ŽRK Dubočica odigrale su nerešeno sa ekipom Morave iz Vladičinog Hana 20:20, iako su na poluvremenu rezultatski bile bolje 12:10 a do11.minuta utakmice vodile sa čak 7:0. U… »

Simonovićevo “misiresto petle” i nestajući svet

Jugmedia 06.05.2017
Centar za ekonomiku domaćinstva „Danica Vuksanović“ Leskovac sinoć je uspešno organizovao promociju dve zbirke pesama na dijalektu autora Dragana Simonovića iz Gornjeg Brijanja. Čitanjem pesama iz knjiga „Toj što je bilo nema da bude“ i… »

Vranje za medije izdvojilo 15 miliona

Jugmedia 06.05.2017
Gradsko veće usvojilo je predlog odluke za sufinansiranje projekata u oblasti javnog informisanja iz budžetske kase za 2017. godinu u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara, za 4 miliona manje nego prošle godine. “Procedura raspisivanja biće pokrenuta… »