Izvor: Jug press arhiva vesti 06.05.2017

Cvetanović čestitao Đurđevdan

Jug press 06.05.2017
LESKOVAC Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je danas Đurđevdan. „Svim sugrađanima koji danas proslavljaju Đurđevdan, čestitam u ime grada Leskovca i u svoje lično ime, sa željom da ovaj praznik proslavite u radosti, sreći i… »

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima

Jug press 06.05.2017
NIŠ Podelom tableta najuspešnijima danas je završen projekat “Code robotić” koji je sproveden uz podršku Gradske opštine Medijana i u saradnji sa organizacijom „Nauči me“ i četiri niška rotari kluba. Reč je o projektu u okviru kojeg su… »

Odigrano peto kolo Amaterske košarkaške lige Leskovac

Jug press 06.05.2017
LESKOVAC Nakon pauze zbog prvomajskih praznika nastavljeno je takmičenje Amaterske košarkaške lige, u petom kolu su postignuti sledeći rezultati: Aktavis Akademija – Dubočica 77:50 (32:30) Borac – Kancelarija za mlade 66:64 (37:38) Dnevnik juga… »

DSS obeležio stranačku slavu

Jug press 06.05.2017
LESKOVAC Svečanim rezanjem slavskog kolača u prisustvu članova, simpatizera, prijatelja i kolega iz drugih političkih opcija, Demokratska stranka Srbije obeležila je svoju stranačku slavu Đurđevdan. Sveštenik Slaviša Stanojević rekao je da se… »

Trista pedeset dece u Bujanovcu igralo mini basket

Jug press 06.05.2017
BUJANOVAC Trista pedesetoro dece iz Makedonije, Nemačke i Srbije igralo je danas minibasket u Bujanovcu. U organizaciji Omladinskog kosarkaskog kluba Play 017 danas je u Sportskoj hali “Mladost” u Bujanovcu održan Medjunarodni mini basket festival… »

Dveri dobile prostorije

Jug press 06.05.2017
LESKOVAC Na današnjoj sednici Gradskog veća Srpskom pokretu Dveri dat je na korišćenje poslovni protor u Leskovcu, u ulici Južnomoravskih brigada bb „Zanatski centar 2“ na prvom spratu. Rečeno je da oni imaju obavezu da plaćaju 20 posto cene… »

Prvenstvo jugoistočne Srbije u boksu sutra u Vlasotincu

Jug press 06.05.2017
VLASOTINCE Pojedinačno prvenstvo jugoistočne Srbije u bosu za oba pola i sve uzraste, biće organizovano sutra u Sportsko rekreativnom centru „Vlasina“ u Vlasotincu sa početkom od 16:00 časova. Merenje i lekarski pregladi boksera biće obavljeni… »

Romi proslavljaju Đurđevdan

Jug press 06.05.2017
VRANJE U Gornjoj čaršiji u Vranju, gde uglavnom žive Romi, od ranog jutra uz muziku i razne običaje vezane za ovaj narod obeležava se Đurđevdan. U toku dana obišao ih je većnik Dejan Bajramović koji im je čestitao praznik i koji je izjavio da… »

NUNS osudio napad na vlasnika TV Spektri

Jug press 06.05.2017
BEOGRAD-BUJANOVAC Nezavisno udruženje novinara Srbije najoštrije osuđuje napad na Dželjaja Behljuljija, jednog od vlasnika bujanovačke Televizije Spektri. NUNS poziva nadležno tužilaštvo da protiv napadača pokrene postupak u skladu sa zakonom… »

Menjali Generalni urbanistički plana za Zelenu zonu a što , videće se

Jug press 06.05.2017
LESKOVAC Na 36. sednici Gradskog veća usvojen je predlog odluke o izradi Prve parcelarne izmene i dopune Generalnog urbanističkog plana Leskovca (GUP) od 2010. do 2020. godine – za zapadni deo radne zone 10 – „Zelena“. Ovim predlogom drfinisan… »