Izvor: Kamatica/Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Počinje reforma gimnazija

Kamatica 06.05.2017
Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja otpočelo je uvođenja promena u okviru opšteg srednjeg obrazovanja - gimnazija, sa ciljem unapređivanja ovog značajnog segmenta obrazovanja. Za sprovođenje reformi neophodna je pomoć nastavnika i… »

Kina uvela nova pravila za korišćenje interneta

Kamatica 06.05.2017
Kina pojačava pravila ponašanja na internetu u pokušaju da kontroliše poplavu informacija koje se šire putem onlajn aplikacija, blogova i drugih medijskih izvora čiji broj je sve veći u toj zemlji. Pravila koja su danas objavljena, a koja bi… »

Četiri nova smera po dualnom modelu

Kamatica 06.05.2017
Pomoćnik ministra prosvete za srednje obrazovanje Aleksandar Pajić izjavio je da je plan upisa u srednje škole u Srbiji završen i da će biti objavljen ovih dana, a ove godine će se u ponudi naći četiri nova obrazovna profila i to po dualnom modelu… »

Prava Grčka - onakva, kakva je nekad bila

Kamatica 06.05.2017
Grčka i ove godine očekuje dobru turističku sezonu i računa sa oko 28 miliona posetilaca. Ali i prošle godine se očekivalo više turista, a prognoze su se tek delimično ostvarile. Naročito su na ostrvima duž granice s Turskom, turisti strahovali… »

Zašto jagode koje kupujemo više nisu tako sočne?

Kamatica 06.05.2017
Ni miris ni ukus jagoda koje poslednjih meseci možemo da kupimo na pijacama i u marketima više ne podsećaju na onaj koji pamtimo iz detinjstva. Zašto smo nekada bez greške mogli da kupimo ukusnu i sočnu jagodu, a danas je verovatnije da nam se… »

Sve više kineskih turista, Beogradu nedostaju vodiči

Kamatica 06.05.2017
Broj kineskih turista u Beogradu je u prva tri meseca ove godine veći 100 odsto u odnosu na isti period lane, a posle proglašenja srpske prestonice za jednu od najpopularnijih destinacija na Sajmu turizma u Šangaju, očekuje se još veća posećenost… »