Izvor: Niške vesti arhiva vesti 06.05.2017

SREĆNA SLAVA! ĐURĐEVDANAK hajdučki sastanak

Niške vesti 06.05.2017
Crkva na ovaj dan obeležava pogubljenje Svetog Georgija, koje se desilo 23. aprila 303. godine. Đurđevdan je praznik sa puno običaja i magijskih radnji za zaštitu, zdravlje i plodnost, koje se tog dana obavljaju. Smatra se granicom između zime i… »

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima (FOTO)

Niške vesti 06.05.2017
Najboljim polaznicima predsednik najveće niške opštine Milan Krstić uručio je tablete, koje je obezbedila ova opština. Krstić je kazao da je ulaganje u mlade i inovativne programe jedan od dugoročnih ciljeva rada Gradske opštine Medijana, ali da… »

Zapalila se kuća u Donjem Međurovu od udara groma

Niške vesti 06.05.2017
Do požara u kući je došlo jer se posle udara zapalio strujomer, a zatim i razvodna tabla. Zvonimir Živković, prvi komšija, prvi je pritekao u pomoć ženi kojoj je od stesa i pozlilo. Po njegovom svedočenju, udar groma bio strahovito jak. Da… »

HITNO! Majka i sin gladuju, donesite malo hrane u Banku dobročinstva!

Niške vesti 06.05.2017
Marina kaže da joj se za pomoć obratio sin, rekavši da im je oduzeta tuđa pomoć i nega, a majci i penzija zbog duga za raniji kredit. Sin je, inače, več duže vreme u depresiji. „Ne jedu, ostaće i bez telefona, kompjutera…bilo kakve veze sa… »

Zlo oko nas i u nama

Niške vesti 06.05.2017
Igramo se ratnih igara. Ozbiljno i opasno. One iste kreature iz 90-ih, simboli nacionalizma ponovo, samo u drugom obliku oštre ratne bubnjeve i prizivaju demone i avete prošlosti. Samo se presvučeni u odore korisnih birokrata EU i MMF-a pod čijim se… »

U slučaju grmljavine izbegavati otvorene prostore

Niške vesti 06.05.2017
Nesreća, u kojoj su od posledica udara groma, pre dva dana poginula dvojica ribolovaca kod Malošista, otvorila je brojna pitanja – šta i kako treba raditi kada se nevreme približi? Pecanje po nevremenu, još jednom se, nažalost u praksi, pokazalo… »

Novi asfalt uzrokovao poplavu u Fruškogorskoj ulici? (FOTO, VIDEO)

Niške vesti 06.05.2017
Po rečima Ivana Milovanovića, čije je dvorište juče bilo pod vodom, kuća se nalazi na najnižem delu Fruškogorske ulice pod brojem 16, kao poslednja u ulici, tako da problem plavljenja nemaju ostale komšije, već samo on. Tvrdi i da je trotoar, po… »

Kvadratura kruga: Kako je nastala pesma Đurđevdan (VIDEO)

Niške vesti 06.05.2017
„6. maja, na Đurđevdan, otvaraju se vrata ćelije u zatvoru Beledija i ustaša još sa vrata kaže: „Ajte Srbi, Đurđevdanski uranak“ – još uvek se živo seća toga jutra profesor doktor Žarko Vidović preživeli svedok koji je sa još 3.000… »

Kokosovo ulje za lečenje, negu i uživanje

Niške vesti 06.05.2017
Osnovni sastojak kokosovog ulja je laurinska kiselina, koja ima snažno antivirusno i antibakterijsko dejstvo te nas tako štiti od mnogih bolesti. Podsećanja radi, primarni izvor laurinske kiseline je majčino mleko, a poznato je da ono izgrađuje imuni… »

Besplatan pregled kože i mladeža u Domu zdravlja

Niške vesti 06.05.2017
Ciljevi kampanje Euromelanoma jesu da se besplatni pregledi organizuju kako bi omogućili rano otkrivanje raka kože i otkrivanje osoba koje imaju povećan rizik da obole od raka kože. “Kompanija Euromelanoma 2017 je usmerena na edukaciju građana o… »