Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Hakovani mejlovi iz kampanje Emanuela Makrona

Nova ekonomija 06.05.2017
Izborni štab nezavisnog kandidata na predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuela Makrona saopštio je da je žrtva velike i koordinisane hakerske operacije. To je saopšteno nakon što je veliki broj mejlova iz kampanje objavljen onlajn u petak uveče… »

Srpski matematičari osvojili šest medalja na takmičenju u Ohridu

Nova ekonomija 06.05.2017
Učenici srednjih škola iz Srbije osvojili su šest medalja na 34. Balkanskoj matematičkoj olimpijadi koja je od 2. do 7. maja organizovana u Ohridu u Makedoniji, saopštila je beogradska Matematička gimnazija. Zlatne medalje osvojili su Aleksa… »

Kartice Dajnersa u Srbiji blokirane

Nova ekonomija 06.05.2017
Pojedini korisnici u Srbiji onemogućeni su da koriste svoje dajners kartice jer je račun kompanije u blokadi, saopšteno je iz Dajnersa. Kompanija Dajners klub internešenel Beograd saopštila je da su utvrđene brojne nepravilnosti u poslovanju i… »

Srbi, spremite se za visoke cene ako planirate letovanje u Grčkoj

Nova ekonomija 06.05.2017
Prvomajski produženi vikend srpski turisti iskoristili su za "otvaranje sezone kupanja" u turističkim mestima na severu Grčke. Cene aranžmana po osobi nisu prelazile 50 evra uz doplatu za autobuski prevoz pa je to bio povod za četvorodnevni boravak u… »

Kasni početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove

Nova ekonomija 06.05.2017
Danima najavljivan početak rekonstrukcije Slavije, Bulevara oslobođenja, Mije Kovačevića i Ruzveltove – kasni. Saobraćajnice je trebalo da od prvog maja budu zakrčene mašinama i zatvorene za gradski saobraćaj, a putari u akciji. Ipak, od radnika… »

Takmičenje MatHackathon održava se 13. i 14. maja u Beogradu

Nova ekonomija 06.05.2017
Matematički fakultet Univerziteta u Beogradu 13. i 14. maja organizuje takmičenje MatHackathon sa ciljem da predstavi realnu sliku razvoja softvera mladim programerima, navodi se na sajtu Matematičkog fakulteta Univerziteta u Beogradu. Rok za prijave… »

Upoznajte gradić na jugu Španije kojim njegovi građani upravljaju preko Tvitera

Nova ekonomija 06.05.2017
Hun je na prvi pogled uspavana varoš na jugu Španije. Međutim taj gradić je maltene svetski pionir u takozvanoj digitalnoj upravi. Još od 2011. građani sa opštinskom upravom komuniciraju preko Tviter naloga AyuntamientoJun. Koliko im je Twitter… »

Subvencije firmama koje zaposle mlade bez roditeljskog staranja

Nova ekonomija 06.05.2017
Od ove godine država prvi put, kroz aktivne mere zapošljavanja, daje podsticaje svim poslodavcima koji zaposle mlade koji izlaze iz sistema socijalne zaštite. U Srbiji odrasta oko 7.000 dece bez roditeljskog staranja, a država ih kroz sistem socijalne… »