Izvor: Politika arhiva vesti 06.05.2017

Regionalni izbori u Nemačkoj - drugi test za Šulca

Politika 06.05.2017
BERLIN - Građani Nemačke u najsevernijoj saveznoj državi Šlezvig-Holštajn glasaju sutra na regionalnim izborima, na kojima Socijaldemokratska partija Nemačke (SPD) Martina Šulca mora da pobedi kako bi mogla da predstavlja ozbiljnu pretnju… »

Nušićijadu hvali Evropa, a ne podržava Ministarstvo kulture

Politika 06.05.2017
Ivanjica – Festival „Nušićijada”, koji je u proteklih sedam godina u Ivanjicu privukao 250.000 posetilaca a ove godine obeležava pola veka od začetka, ponovo je ostao bez podrške Ministarstva kulture. O tome javnost obaveštavaju iz Udruženja… »

Veliko interesovanje za Vikinge

Politika 06.05.2017
Stokholmski muzej „Vikingaliv”, na površini od 2.000 kvadratnih metara, posvećen je „ljudima sa severa”. Iza vrata stokholmskog muzeja „Vikingaliv”, na površini od 2.000 kvadratnih metara, smešten je jedan od najmističnijih svetova u… »

Vesić: Prihod Direkcije u iznosu od 2,3 milijarde dinara

Politika 06.05.2017
Gradski menadžer Goran Vesić izjavio je danas da je Direkcija za građevinsko zemljište motor razvoja Beograda i izneo podatak da je za prvih četiri meseca prihodovala gradu 2,3 milijarde dinara. Vesić je gostujući na Pinku precizirao da je to javno… »

Ekonomija protiv globalizma

Politika 06.05.2017
Ekonomija je uslovila globalizam, ali je ista dovela i do sledećeg obrta! Kao moto globalizacije isticano je da će povećati opštu dobrobit. To je bilo prihvaćeno, ali je sada stanje suprotno tome. Zašto su ljudi i zemlje postali toliko… »

Strašne neistine o mojoj porodici

Politika 06.05.2017
Gde su granice slobode pisane reči? Iz roditeljske, ljudske i moralne obaveze prema mojoj užoj i široj porodici, posebno prema mom ocu Strahinji Kićanoviću, mučki ubijenom u Jadovnu, i mom sinu Borisu Tadiću, podvlačim nekoliko neistina navedenih… »

Mark Grin se povukao sa liste za sekretara armije

Politika 06.05.2017
VAŠINGTON - Mark Grin, koga je predsednik SAD nominovao za sekretara armije, povukao je svoje ime sa liste predloženih za tu poziciju, saopštio je u zvaničnik Bele kuće. Tramp je do sada nominovao tri osobe za tu poziciju, a Grin se povukao pred… »

Kad se sretnu Emilija, Antonija i Žanka

Politika 06.05.2017
U fudbalu kad jedan igrač postigne tri gola na utakmici, to se zove, znaju svi, het-trik. Ali, kako se zove u televizijskom svetu kada na praznični ponedeljak 1. maja, Radio-televizija Srbije svoj dramski ciklus posveti poznatoj pozorišnoj, filmskoj i… »

Značaj i potencijal beogradskih vidikovaca

Politika 06.05.2017
Zahvaljujući mom ličnom naporu i zalaganju nedavno je, prvi put, organizovan obilazak Zapadne kapije Beograda (30. aprila), tačnije poslovne kule „Geneksa“, nekada najvećeg privrednog preduzeća u nekadašnjoj Jugoslaviji, u okviru ovogodišnje… »

Pogled izbliza

Politika 06.05.2017
Izložba umetnice Margarete Jelić otvorena je u galeriji „Zvono“. Reč je o slikama velikog formata koje su objedinjene pod nazivom „Pogled izbliza“. Margareta Jelić (1967) diplomirala je slikarstvo 1992. u Beogradu u klasi profesora Gradimira… »