Izvor: Politika/Društvo arhiva vesti 06.05.2017

„Protiv diktature” u buduće bez svakodnevnih okupljanja

Politika 06.05.2017
Učesnici protesta „Protiv diktature” okupili su se večeras, u nevelikom broju, ispred Doma Narodne skupštine, šetnje nije bilo, a prema najavama, protesti bi ubuduće trebalo da se održavaju jednom nedeljno. Jedan od učesnika protesta Marko… »

Stefanović: Policijska brigada radi profesionalno i efikasno

Politika 06.05.2017
Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović izjavio je danas da više od 4.500 događaja u kojima je Policijska brigada očuvala besprekoran javni red i mir svedoči da u ovoj jedinici rade profesionalci, koji svoj… »

Goranci masovno proslavljaju Đurđevdan u Gori

Politika 06.05.2017
GORA - Pripadnici goranskog naroda okupili su se danas u Gori, gde obeležavaju Dan opštine i proslavljaju Dan Goranaca - Đurđevdan. Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Dušan Kozarev prisustvovao je danas u selu Vranište svečanoj… »

Održane komemoracije u Harthajmu i Ašahu

Politika 06.05.2017
LINC - Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović položio je vence kod spomen ploče stradalim Srbima u nekadašnjem centru za eutanaziju u dvorcu u Harthajmu u opštini Alkoven. On je položio venac i… »

U svetskoj naučnoj trci opstajemo zahvaljujući međunarodnoj saradnji

Politika 06.05.2017
Za početak bi moralo da se formira samostalno ministarstvo za visoko obrazovanje i nauku, kao međukorak ka osnivanju nacionalne fondacije za nauku sa javnim registrom naučnih radnika i njihovih rezultata, smatra potpredsednik SANU Zoran Popović… »

​Na prodaju i tlo pod nogama

Politika 06.05.2017
Penkalo kojim je potpisan SSP između Srbije i Evropske unije kao eksponat navodno se još čuva u vitrinama Ministarstva spoljnih poslova. Tim čuvenim nalivperom Božidar Đelić, tadašnji vicepremijer, u aprilu 2008. potpisao je sporazum po kome se… »

Mladi Evropljani odlaze iz roditeljskog doma u 26. godini

Politika 06.05.2017
Mladi u Evropskoj uniji u proseku napuštaju roditeljski dom u 26. godini, ali su razlike od zemlje do zemlje veoma velike – iz gnezda najpre odlete mladi Šveđani s nepunih dvadeset godina, a s roditeljima najduže ostaju mladi Hrvati koji se u… »

Istine i legende stećaka

Politika 06.05.2017
​Srednjovekovni nadgrobni spomenici na 28 nekropola u Srbiji, Hrvatskoj, BiH i Crnoj Gori od prošle godine su uvršteni na spisak civilizacijski vredne kulturne baštine, kao jedini koji su iz tog doba očuvani u Evropi. Na Uneskovoj listi svetske… »

Kako su fizičari preokrenuli tok Drugog svetskog rata

Politika 06.05.2017
Razgovor Nilsa Bora i Vernera Hajzenberga u Kopenhagenu 1941. godine uticao je na to da SAD preteknu nacističku Nemačku u proizvodnji nuklearnog oružja. – Oko 100.000 ljudi nesvesno je učestvovalo u projektu „Menhetn”, za koji je znalo samo… »

Nušićijadu hvali Evropa, a ne podržava Ministarstvo kulture

Politika 06.05.2017
Ivanjica – Festival „Nušićijada”, koji je u proteklih sedam godina u Ivanjicu privukao 250.000 posetilaca a ove godine obeležava pola veka od začetka, ponovo je ostao bez podrške Ministarstva kulture. O tome javnost obaveštavaju iz Udruženja… »