Izvor: Pravda arhiva vesti 06.05.2017

Na pomolu "makrongejt"? „Vikiliks“ objavio dokumente Makronovog izbornog štaba

Pravda 06.05.2017
Izborni štab nezavisnog kandidata na predsedničkim izborima u Francuskoj Emanuela Makrona saopštio je da je žrtva velike i koordinisane hakerske operacije, nakon što je veliki broj mejlova iz kampanje objavljen onlajn u petak uveče, dan pre… »

Đurić: Beograd opredeljen za dijalog, stabilnost i mir, ali ne i da ćuti

Pravda 06.05.2017
Beograd je opredeljen za dijalog, stabilnost i mir, a istovremeno nije spreman da ćuti kada se gaze i ugrožavaju prava Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. On je, gostujući na RTS-u, rekao da… »

Čanak provocira: Šešelj da odgovara za Hrtkovce!

Pravda 06.05.2017
Predsednik Lige socijaldemokrata Vojvodine Nenad Čanak izjavio je danas da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv Vojislava Šešelja, te da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog nesrpskog… »

Gotovo je s darvinovom dogmom: Skoro 300 srpskih akademika i naučnika pokrenulo peticiju protiv teorije evolucije!

Pravda 06.05.2017
Peticija protiv izučavanja Darvinove teorije evolucije, koju su potpisali brojni akademici, profesori, pravnici, dokori nauka, umetnici, novinari i sveštenici, dostavljena je Ministarstvu prosvete, skupštinskom Odboru za obrazovanje, Predsedništvu… »

Ji gospodari šiptarima u regionu: Mustafa otvoreno priznao od koga prima naređenja!

Pravda 06.05.2017
Takozvani premijer privremenih šiptarskih institucija na Kosovu i Metohiji Isa Mustafa odlučio je da pitanje demarkacije prosledi u ponedeljak parlamentu na glasanje. Ta odluka je usledila samo nekoliko sati nakon što je saopšteno da će se u sredu… »

Dajners u blokadi! Radnje ne primaju kartice koje koristi oko 35.000 ljudi u Srbiji!

Pravda 06.05.2017
„Dajners klub internešenel“ iz Beograda, čije kreditne kartice koristi oko 35.000 građana Srbije, prikazao je lažne finansijske izveštaje kompanije za proteklih nekoliko godina, u trenutku kada ih je kupovao "Erste kard klub". Prema navodima same… »

Prst u oko putinu: Američki razarač uplovio u Crno more! (video)

Pravda 06.05.2017
Američka mornarica saopštila je da je američki razarač sa vođenim raketama "Oskar Ostin" ušao u Crno more. Razarač sa vođenim raketama mornarice SAD "Oskar Ostin" uplovio je u Crno more da bi pojačao saradnju sa regionalnim saveznicima i… »

Nova kolindina "ispala": Crnogorci se sprdaju sa hrvatskom predsednicom (foto)

Pravda 06.05.2017
Hrvatska predsednica Kolinda Grabar-Kitarović tek je dve godine na funkciji, a već je napravila mnogo gafova. Poslednji pre nekoliko dana, pokušavajući da, u maniru dobre diplomatske prakse, čestita susednoj Crnoj Gori ulazak u NATO. Ona je na svom… »

Nemci hoće da oderu engleze: Evo šta još Berlin želi da naplati od Londona!

Pravda 06.05.2017
U izveštaju na 35 stranica o potencijalnom trošku Bregzita za Nemačku piše da odlazak Londona iz EU može doneti "ozbiljne posledice na ekonomiju i stabilnost, pogotovo na realni sektor". Zbog toga su zvaničnici nemačke vlade predložili da se… »

Četiri tone eksploziva: Minirana Grdelička magistrala, vozovi zaustavljeni!

Pravda 06.05.2017
GRDELICA - Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. "Miniramo deo brda Momin Kamen", upozorava Osman meštane, koji su se… »