Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Ubijen gradonačelnik opštine Bogovinje u Makedoniji

RTS 06.05.2017
Gradonačelnika opštine Bogovinje u severozapadnoj Makedoniji Hazbija Idrizija ubio je danas bivši radnik te opštine, javili su lokalni mediji. Televizija Alsat M je objavila da je Hazbija Idrizi ubijen nakon rasprave sa bivšim zaposlenim u opštini… »

Grabar Kitarović: Mnogo će vode proteći Dunavom do prijateljstva sa Srbijom

RTS 06.05.2017
Hrvatska želi sa Srbijom da gradi saradnju u duhu dobrosusedskih odnosa i da joj pomaže da što pre uđe u EU, poručila je hrvatska predsednica Kolinda Grabar Kitarović. Kolinda Grabar Kitarović je izjavila da će još mnogo vode proteći Dunavom do… »

Ivanov u Turskoj, Skoplje čeka odluku

RTS 06.05.2017
Iako su protesti svakodnevni, na skopskim ulicama je mirno. Čeka se odluka predsednika države Đorđa Ivanova, koji trenutno boravi u Turskoj – da li će lideru opozicije Zoranu Zaevu poveriti mandat za sastav nove vlade. Uoči 9. maja, Dana pobede… »

Zagreb, demonstranti traže da se ime Tita izbaci iz imena trga

RTS 06.05.2017
Inicijativa "Krug za trg" organizovala je proteste na Trgu maršala Tita, ispred Hrvatskog narodnog kazališta u Zagrebu, sa zahtevom da se ima Josipa Broza Tita izbaci iz imena Trga. Prema procenama policije na skupu je bilo oko 1.500 ljudi. Inicijativa… »

Plenković ne sme da izbaci Hasanbegovića jer gubi većinu?

RTS 06.05.2017
Premijer hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je, povodom odluke bivšeg ministra kulture i poslanika HDZ-a Zlatka Hasanbegovića da se nađe na Listi grupe birača za zagrebačku Gradsku skupštinu čiji je nosilac nezavisna poslanica Bruna Esih, da… »

Pupovac za RTS: Izborom predsednika Sabora prevaziđena kriza

RTS 06.05.2017
Hrvatska vlada će biti rekonstruisana, ministri koji nedostaju biće popunjeni, ako bude potrebno rekonstrukcija će biti obimnija od minimalnog neophodnog broja, kaže predsednik SDSS-a Milorad Pupovac. Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac veruje da je… »

Zvaničan poziv Džaferiju da poseti Albaniju

RTS 06.05.2017
Predsednik parlamenta Alabanije Iljir Meta uputio je zvaničan poziv članu vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Taljatu Džaferiju da u svojstvu predsednika makedonskog Sobranja poseti Albaniju. Kako prenosi ATA, Meta je izrazio "spremnost za razvoj… »

Orban traži Timermansovu ostavku

RTS 06.05.2017
Mađarska je zatražila ostavku potpredsednika Evropske komisije Fransa Timermansa zbog njegove izjave da je animozitet mađarskog premijera Viktora Orbana prema milijarderu Džordžu Sorosu vođen antisemitizmom. Mađarsko ministarstvo spoljnih poslova… »