Izvor: SEEbiz/Ekonomija arhiva vesti 06.05.2017

Vučić: Nemačka kompanija gradiće istraživački centar u Novom Sadu

SEEbiz 06.05.2017
NOVI SAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas da će jedna od najmoćnijih i najvažnijih nemačkih kompanija graditi Centar za istraživaje i razvoj u Novom Sadu, koji će odmah zaposliti 500 inženjera iz Srbije. "Juče sam dobio važnu… »

Ukupna štednja u Srbiji porasla na 9,24 milijarde evra

SEEbiz 06.05.2017
BEOGRAD - Građani Srbije su na kraju marta 2017. ukupno imali na štednim računima u bankama 1.138 milijardi dinara, odnosno 9,24 milijarde evra. Ukupna štednja stanovništva porasla je u martu u odnosu na prethodni mesec za oko četiri milijarde… »

Živanović: Blokada računa Dinersa bez većih posledica

SEEbiz 06.05.2017
BEOGRAD - Profesor Beogradske bankarske akademije Branko Živanović ocenio je danas da blokada računa Diners kluba, ukoliko se zadrži, neće imati velike posledice po građane i privredu. - Neće se izgubiti nikakvi veliki depoziti i imovina… »

Njemačka predlaže da se Britancima naplati pristup jedinstvenom tržištu

SEEbiz 06.05.2017
BERLIN – Dužnosnici njemačke vlade predložili su da se Velikoj Britaniji omogući pristup jedinstvenom tržištu ako to plati, objavio je u subotu časopis Focus pozivajući se na izvješće ministarstva financija. Izvješće na 35 stranica o… »

SNH: Najgori medijski poslodavac Uprava Večernjeg lista, najbolji ravnateljica Hine

SEEbiz 06.05.2017
ZAGREB - Skupština Sindikata novinara Hrvatske (SNH) u subotu je najgorim medijskim poslodavcem u prošloj godini proglasila članove uprave Večernjeg lista Andreu Borošić i Miru Mauhara zbog otkaza i ukidanja zaposleničkih prava, a najboljim… »

Sirija: U ponoć uspostavljene sigurnosne zone, ubrzo izbili sukobi

SEEbiz 06.05.2017
BEJRUT - Sirijska vojska i pobunjenici sukobili su se u sjeverozapadnoj pokrajini Hami u petak ubrzo nakon što je u ponoć stupio na snagu sporazum o uspostavi sigurnosnih zona, priopćio je Sirijski opservatorij za ljudska prava. Borbeni zrakoplovi… »

Addiko: Srpski BDP ove godine raste 3,2%

SEEbiz 06.05.2017
BEOGRAD - Addiko banka procenjuje da će rast bruto domaćeg proizvoda Srbije ubrzati na 3,2 odsto u 2017. godini. To bi trebalo da se dogodi zahvaljujući povećanju investicija zbog poboljšane poslovne klime, povoljnijeg zakonodavnog okvira za… »

Dopunsko zdravstveno osiguranje moglo bi postati obavezno

SEEbiz 06.05.2017
ZAGREB - Suočen s dugom koji mjesečno raste za novih 50-tak milijuna kuna i bez ideja kako ga smanjiti, ministar zdravstva Milan Kujundžić opet je poručio da treba povećati prihodovnu stranu zdravstvenog proračuna, i to na teret građana. U… »

Pelješki most: Osam tvrtki u drugom krugu

SEEbiz 06.05.2017
ZAGREB - Državna komisija za kontrolu postupaka javna nabave (Dkom) odbacila je žalbu jedne od tvrtki koje nisu prošle u drugi krug natječaja za gradnju Pelješkog mosta s pristupnim cestama. Tako procedura izbora graditelja mosta koji će spojiti jug… »

Intenzivni radovi na demontaži stare sljemenske žičare

SEEbiz 06.05.2017
ZAGREB - Na Sljemenu su u tijeku radovi na demontaži stare žičare, pri čemu je najzahtjevniji dio tih radova uspješno priveden kraju. Ovi radovi druga su faza projekta izgradnje nove sljemenske žičare koja bi u pogonu trebala biti već od kolovoza… »