Izvor: Sputnik arhiva vesti 06.05.2017

Stranka Albanaca: Da se rasvetle motivi ubistva Idrizija

Sputnik 06.05.2017
Vodeća stranka Albanaca u Makedoniji, Demokratska unija za integraciju, saopštila je da traži od nadležnih institucija da rasvetle motive ubistva gradonačelnika Bogovinja Hazbija Idrizija. Ova partija ističe da ubistvo Idrizija ni u kom slučaju… »

Džaferi će voditi sednice Sobranja i na albanskom?

Sputnik 06.05.2017
Stranka bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE tvrdi da je u Makedoniji „počela realizacija ’tiranske platforme‘“ i da „pristižu fakture za antidržavno i izdajničko ponašanje SDSM-a i njihovog predsednika Zorana Zaeva“… »

Kitarovićeva čestitala Vujanoviću, ali na lažnom profilu na Tviteru

Sputnik 06.05.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je sa svog službenog naloga na Tviteru uputila čestitku crnogorskom predsedniku Filipu Vujanoviću povodom ulaska u NATO, ali je čestitku uputila na lažni profil na Tviteru. Vrlo brzo se oglasio „Filip… »

U Makedoniju s KiM ušlo 800 naoružanih veterana OVK

Sputnik 06.05.2017
Srpske službe bezbednosti otkrile su da je oko 800 naoružanih veterana ozloglašene OVK sa Kosova i Metohije ušlo na teritoriju Makedonije. Ovaj manevar izvršen je u dva navrata, a prema operativnim podacima, albanski ekstremisti bili su opremljeni… »

Predsednik albanskog parlamenta pozvao Džaferija u posetu

Sputnik 06.05.2017
Predsedavajući albanskog parlamenta Iljir Meta danas je uputio zvaničan poziv članu vodeće stranke Albanaca u Makedoniji DUI Taljatu Džaferiju da u svojstvu predsedavajućeg makedonskog Sobranja poseti Albaniju. Kako prenosi ATA, Meta je izrazio… »

„Džonson i Džonson“ oboleloj ženi plaća odštetu od 110,5 miliona dolara

Sputnik 06.05.2017
Porota je u američkom sudu dodelila rekordnu odštetu ženi iz Virdžinije koja je tužila kompaniju „Džonson i Džonson“ tvrdeći da je zbog korišćenja njihovog dečjeg pudera sa talkom obolela od raka jajnika. Prema presudi, farmaceutska… »

Žitelji Mosula jedu travu

Sputnik 06.05.2017
Alija Husein i 25 članova porodice koji su našli sklonište u zapadnom delu Mosula, u četvrti Mahata, preživljavaju hraneći se travom koja raste u parku u blizini njihovog doma. Ona meša povrće sa malim količinama pirinča i paste od paradajza… »

Sirijska armija zauzela strateški važnu visoravan u Homsu

Sputnik 06.05.2017
Sirijska armija nastavila je borbe protiv DAEŠ-a, u provinciji Homs preuzela je kontrolu nad strateški važnom visoravni, saopštio je satelitski kanal sirijske televizije. U istočnom delu provincije Homs odredi armije i njihovi saveznici uspostavili… »

Oland: Hakovanje Makrona neće proći bez odgovora

Sputnik 06.05.2017
Francuski predsednik Fransoa Oland danas je obećao „odgovor“ na hakovanje centrističkog kandidata Emanuela Makrona nakon što su na internetu objavljene hiljade mejlova ukradenih od njegovog predizbornog tima. „Znali smo da postoje rizici tokom… »

Nova spoljna politika SAD: Ne izvoze više „ljudska prava“

Sputnik 06.05.2017
Američki državni sekretar Reks Tilerson predstavio je novi spoljnopolitički program američke predsedničke administracije sa akcentom na odnose sa Rusijom, Kinom, Severnom Korejom, Filipinima... Američki državni sekretar Reks Tilerson prvi put se… »