Izvor: Telegraf/Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Horor u Makedoniji: Ubijen gradonačelnik opštine! (FOTO)

Telegraf 06.05.2017
Idrizi je član albanske DUI partije, koja zastupa albansku nacionalnu manjinu, ali za sada nema indicija da je incident bio politički motivisan. Gradonačelnik seoske opštine Bogovonje u makedonskoj Pološkoj dolini Hazbi Idrizi (58) ubijen je nakon… »

Kolinda o odnosima Srba i Hrvata: "Još mnogo vode će proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske"

Telegraf 06.05.2017
- Prošlost nismo i nećemo zaboraviti, ali ne smemo ostati zarobljeni u njoj. Isto očekujemo i od Srbije - poručila je hrvatska predsednica. Još mnogo vode će proteći Dunavom do prijateljstva Srbije i Hrvatske, ali dve zemlje imaju obavezu, zbog… »

Talat Džaferi će voditi sednice i na albanskom jeziku! Stranka Gruevskog: "Počela je realizacija Tiranske platforme"

Telegraf 06.05.2017
- Time se Talat Džaferi javno narugao u lice Zoranu Zaevu koji je sopstveni narod vređao i ponižavao samo da bi nelegalno izabrao Talata Džaferija za predsedavajućeg Sobranja - rekao je Dragan Danev, poslanik VMRO-DPMNE. Stranka bivšeg makedonskog… »

Kolinda pogrešila "adresu": Čestitala Vujanoviću ulazak u NATO na lažnom tviteru, i još uvek nije uočila grešku!

Telegraf 06.05.2017
Vrlo brzo se oglasio "Filip Vujanović" i pozvao je Kitarovićevu na piće. Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović je sa svog službenog Tviter naloga čestitala crnogorskom predsedniku Filipu Vujanoviću ulazak u NATO, međutim tu čestitku je… »

Red sunca, red oblaka: Danas sledi predah od nevremena

Telegraf 06.05.2017
Najniža temperatura od 7 do 12, najviša dnevna danas od 20 do 23 stepena. Prvog dana vikenda iznad Balkanskog poluostrva i našeg područja biće promenljivo oblačno vreme sa dužim sunčanim intervalima, tokom dana, a uveče novo naoblačenje sa… »

Krvavi obračun dve sestre u Skoplju: Izbole se kuhinjskim noževima!

Telegraf 06.05.2017
Sestre su se prvo žestoko posvađale, ne zna se oko čega, pa su obe dograbile kuhinjske noževe i počele međusobno da se bodu. Dve sestre bliznakinje iz Skoplja sa istim inicijalima M.P. i M.P. završile su u bolnici nakon svađe i međusobnog… »

Odlažu proteste "Protiv diktature", "prave pauzu zbog energije": Više ih neće biti svakog dana, evo kada i kako se…

Telegraf 06.05.2017
U zavisnosti od poteza vlasti učesnici protesta "Protiv diktature" dogovaraće dalje aktivnosti. Učesnici protesta “ Protiv diktature” okupili su se večeras, u nevelikom broju, ispred Doma Narodne skupštine, šetnje nije bilo, a prema najavama… »

Pio je jutarnju kafu, kada mu je prišao ubica, zapucao i oborio ga sa stolice: Detalji ubistva gradonačelnika u makedonskom…

Telegraf 06.05.2017
Neki od žitelja ističu da je između gradonačelnika i ubice bilo određenih problema, pa i svađa zbog toga što je Abazi otpušten. Žitelje makedonskog sela Bogovinje, u kome se nalazi centar istoimene opštine, jutros je uznemirila vest o ubistvu… »

Nepokretna glumica sa invalidskim biciklom prešla je celu Evropu, a sada je u Makedoniji i ima važnu poruku za sve! (foto)…

Telegraf 06.05.2017
Zbog teških povreda kičme ostala je nepokretna, a zbog tog hendikepa u Evropi je izgubila sve angažmane koje je do tada imala u pozorištima. Sa specijalno dizajniranim biciklom koji se pokreće rukama, nepokretna holandska glumica turskog porekla… »