Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Ubijen gradonačelnik opštine Bogovinje

Večernje novosti 06.05.2017
Gradonačelnik seoske opštine Bogovonje u makedonskoj Pološkoj dolini Hazbi Idrizi (58) ubijen je nakon kratke rasprave sa jednim od bivših zaposlenih u toj opštini. Gradonačelnik seoske opštine Bogovonje u makedonskoj Pološkoj dolini Hazbi Idrizi… »

VMRO-DPMNE: Džaferi će voditi sednice i na albanskom

Večernje novosti 06.05.2017
Stranka Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE tvrdi da je u Makedoniji "počela realizacija Tiranske platforme" i da "pristižu fakture za antidržavno i izdajničko ponašanje SDSM i Zorana Zaeva" Stranka bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE… »

Partijska disciplina Plenković ne sme da izbaci Hasanbegovića jer gubi većinu?

Večernje novosti 06.05.2017
Poslanik Sabora iz redova HDZ Zlatko Hasanbegović izjavio je da ne očekuje da će biti izbačen iz stranke zbog kandidovanja na Listi grupe birača za zagrebačku Gradsku skupštinu. Premijer hrvatske vlade Andrej Plenković izjavio je danas, povodom… »

Pljevlja: Povećala sebi platu, pa otišla na porodiljsko

Večernje novosti 06.05.2017
Pooštrena kazna okrivljenoj za zloupotrebu položaja u privrednom poslovanju u Pljevljima. Jelena Bujišić moraće na pet meseci u zatvor. PLjEVLjA - Bjelopoljski Viši sud uvažio je žalbu osnovnog državnog tužioca i preinačio presudu Osnovnog suda… »

Kućerci odolevaju vremenu

Večernje novosti 06.05.2017
U Semberiji i na Majevici i dalje čuvaju i održavaju stogodišnje ćerpičare. Nikakva dvospratnica, kažu, ne može da im zameni "staru udobnost" BIJELjINA - "Kuće male, krečene u belo", kako kaže pesma, poslednja su kopča sa starim vremenima, kada… »

Baština vredna i porodičnog nasleđa (foto)

Večernje novosti 06.05.2017
"Novosti" u poseti jedinom specijalizovanom muzeju u BiH - Muzeju policije Republike Srpske u Banjaluci. VIŠEDECENIJSKA foto-dokumentacija krvnih i seksualnih delikata, vlasništvo poznatog sarajevskog inspektora Uroša Price odnedavno je upotpunila… »

Adiko banka finansijski pomaže Narodno pozorište RS

Večernje novosti 06.05.2017
Adiko banka sponzor Narodnog pozorišta RS. BANjALUKA - Mario Ivanković, direktor Adiko banke Banjaluka, i Nenad Novaković, direktor Narodnog pozorišta RS, potpisali su ugovor o nastavku saradnje u kojoj će Adiko banka i u narednih dvanaest meseci… »

Polemike Miša Đurković: Makedonski 5. oktobar

Večernje novosti 06.05.2017
U strahovito jadnom intervjuu, datom za jedan ovdašnji list koji vodi klasičnu pro-Zaev kampanju, potencijalni makedonski premijer napričao se o svemu i svačemu. Osam godina otkako su prvi put počeli da ih "čačkaju", a tri godine nakon što su… »

SNSD zbog "Ljubije" traži savez sa sda

Večernje novosti 06.05.2017
Vladajuća koalicija u NSRS nema većinu za prodaju dela prijedorskog rudnika. VLADAJUĆA koalicija u Narodnoj skupštini Srpske, SNSD-DNS-SP, nema potrebne 42 ruke "za", kako bi se usvojila odluka Vlade RS da se firmi "Izrael investment grupa" proda 64,9… »

Na primorju Ruse različito broje

Večernje novosti 06.05.2017
Hotelijeri i trgovci nekretninama demantuju navode o poseti glavnih turista. Gosti iz nekad bratske zemlje, za 23,3 odsto imali više noćenja. ZATEGNUTI politički odnosi Podgorice i Moskve uneli su zebnju među turističke poslenike na crnogorskoj obali… »