Izvor: Večernje novosti/Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Manastir Đurđevi stupovi "gazi" ka desetom veku

Večernje novosti 06.05.2017
Đurđevi stupovi, kod Berana, danas slave Đurđevdan i 804 godine postojanja. Litiju će predvoditi episkop budimljansko-nikšićki Joanikije. BERANE - Danas na Đurđevdan, manastir mučenik Đurđevi stupovi kod Berana, tako nazvan jer je upamtio pet… »

Grbljani neće žičaru

Večernje novosti 06.05.2017
Posle protesta stanovnika Budve i Kotora obustavljena izgradnja iznad Jaza. Građani tvrde da je gradnja nelegalna, a investitor - da ima sve papire. Nećemo žičaru iznad glava kupača na plaži Jaz, kojih je u sezoni i do 10.000. Takav objekat bi… »

Kinezi finansiraju rekonstrukciju mosta na Đurđevića Tari

Večernje novosti 06.05.2017
Donacija Narodne republike Kine u iznosu od 2,65 miliona evra. PLjEVLjA - Most na Đurđevića Tari ponovo će zablistati u punom sjaju. To će omogućiti donacija od 2,65 miliona evra koje je Narodne republike Kine namenila Crnoj Gori. Za obnovu… »

Dojče vele: Velika Albanija – prazna, ali opasna priča

Večernje novosti 05.05.2017
Priče o ujedinjenju Albanaca samo su pusti snovi koji se oživljavaju uvek kada albanski političari požele da glume patriote, kažu međunarodni posmatrači za Dojče vele (DW). Priče o ujedinjenju Albanaca samo su pusti snovi koji se oživljavaju… »

Mektić: Tužilaštvo BiH obmanjuje javnost

Večernje novosti 05.05.2017
Varnice na relaciji ministar bezbednosti - Tužilaštvo BiH. SARAJEVO - U Sarajevu je danas nastavljeno prepucavanje između ministra bezbednosti i Tužilaštva BiH. Na optužbe Dragana Mektića da malo radi protiv korupcije, Tužilaštvo je izdalo… »

Obeležena godišnjica savezničkog bombardovanja Podgorice

Večernje novosti 05.05.2017
Polaganje venaca na spomen-obeležje. Pre 73 godine nastradalo 2.000 ljudi. PODGORICA - Sedamdeset tri godine od savezničkog bombardovanja Podgorice obeleženo je polaganjem cveća na spomenik nevino nastradalim žrtvama u svim bombardovanjima glavnog… »

Osumnjičeni za ubistvo Miroslava Lazarevića negirali krivicu

Večernje novosti 05.05.2017
Počinje suđenje Vidoviću i Bulatoviću za ubistvo Miroslava Lazarevića. BANjALUKA - Saša Vidović (35), iz Bijeljine, i Aleksandar Bulatović (31), iz Istočne Ilidže, negirali su krivicu po optužnici za ubistvo Miroslava Lazarevića (32), koji je… »