Izvor: Večernje novosti/Društvo arhiva vesti 06.05.2017

Srpski matematičari osvojili šest medalja u Ohridu

Večernje novosti 05.05.2017
Tim srednjoškolaca iz Srbije postigao je izvanredan uspeh na 34. Balkanskoj matematičkoj Olimpijadi koja je održana u Ohridu od 2. do 7. maja. BEOGRAD - Tim srednjoškolaca iz Srbije postigao je izvanredan uspeh na 34. Balkanskoj matematičkoj… »

Stanković:Stanje na jugu stabilno, i bez indicija da će biti drugačije

Večernje novosti 06.05.2017
Predsednik vladinog Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković izjavio je da je situacija na jugu Srbije stabilna. Predsednik vladinog Koordinacionog tela za opštine Preševo, Bujanovac i Medveđa Zoran Stanković… »

Grdelička klisura: Tri sirene, a onda su detonirale četiri tone tnt

Večernje novosti 06.05.2017
Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj magistrali, zaustavljaju se i vozovi - Osman Kasić daje znak za početak miniranja. Tačno u 15.25 časova Južna Morava zadržava dah, staje saobraćaj na grdeličkoj… »

Goranci masovno proslavljaju Đurđevdan u Gori

Večernje novosti 06.05.2017
Pripadnici goranskog naroda okupili su se u Gori, gde obeležavaju Dan opštine i proslavljaju Dan Goranaca - Đurđevdan. Pripadnici goranskog naroda okupili su se danas u Gori, gde obeležavaju Dan opštine i proslavljaju Dan Goranaca - Đurđevdan… »

Održane komemoracije u Harthajmu i Ašahu

Večernje novosti 06.05.2017
Pomoćnik ministra za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Milan Popović položio je vence kod spomen ploče stradalim Srbima u nekadašnjem centru za eutanaziju u dvorcu u Harthajmu u opštini Alkoven. Pomoćnik ministra za rad… »

Od juna žene bezbednije

Večernje novosti 06.05.2017
Suzana Paunović, Kancelarija za ljudska i manjinska prava. Po novom zakonu, odgovornost i zbog nereagovanja. NOVI Zakon o sprečavanju nasilja u porodici stupa na snagu prvog juna, a Suzana Paunović, direktorka kancelarije za ljudska i manjinska prava… »

Prolećno roštiljanje

Večernje novosti 06.05.2017
Počela je sezona roštilja, pa predlažemo da napravite: juneće ražnjiće, aromatično belo meso, gurmanske odreske, pileća krilca, teleće kotlete, grilovano povrće ili marinirane batake. Juneći ražnjići Za 4 osobe potrebno je - Za sos: 130 ml… »

U Slavu Jelene i Nemanjića

Večernje novosti 06.05.2017
U Kraljevu održana tradicionalna manifestacija „Dani jorgovana“. KRALjEVO – Tradicionalna, 24. po redu manifestacija „Dani jorgovana“ posvećena francuskoj princezi i srpskoj kraljici Jeleni Anžujskoj, ženi kralja Uroša Prvog Nemanjića… »

Munja umalo bila kobna: Ribolovac preživeo udar groma

Večernje novosti 06.05.2017
Ribolovac Nebojša Vlaisavljević preživeo bliski susret sa gromom kraj Morave u okolini Doljevca. Sa grafitnim štapom za pecanje pecaroš je u velikoj opasnosti. NEBOJŠA Vlaisavljević (62), strastveni niški ribolovac, umalo nije nastradao od udara… »

Fondacija "Tijana Jurić" Krivični zakon treba menjati

Večernje novosti 06.05.2017
Fondacija "Tijana Jurić" u kampanji kako bi se najstrože kaznile ubice dece. NOVI SAD - Igor Jurić, osnivač Fondacije "Tijana Jurić" i otac stradale devojčice, na tribini u KC Novog Sada, predočio je predložene izmene krivičnog zakona, koje se… »