Izvor: Večernje novosti/Regioni arhiva vesti 06.05.2017

Novi udar groma u dva dana kod Niša: Zapalila se kuća, nema povređenih

Večernje novosti 05.05.2017
Grom udario u kuću u Donjem Međurovu u okolini Niša u petak oko 17 časova, ali na sreću nije bilo povređenih. NIŠ – Grom je udario u kuću Ljiljane Stojiljković (62) u petak oko 17 sati u Donjem Međurovu u okolini Niša. Na sreću nije bilo… »

"Odbrojavanje" do starta fabrike vode u Zrenjaninu

Večernje novosti 06.05.2017
U Zrenjaninu počelo odbrojavanje do starta prečistača, najznačajnijeg gradskog komunalnog objekta. U probnom radu postrojenje će se naći do 15. maja. Cena kubika česmovače najmanje 77 dinara. POČELO je "odbrojavanje" do starta fabrike vode… »

Gde je udario grom rode svile gnezdo

Večernje novosti 06.05.2017
Gnezdo na dimnjaku stare sušare u Bašaidu, posle udara groma, ponovo je počeo da obnavlja par roda koji ga je tu i svio. KIKINDA - Gnezdo na dimnjaku stare sušare u Bašaidu, posle udara groma, ponovo je juče počeo da obnavlja par roda koji ga je tu… »

Naprednjaci bili uzdržani

Večernje novosti 06.05.2017
Odbornici su na poslednjoj sednici Skupštine u Paraćinu, većinom glasova, pokrenuli inicijativu za uspostavljanje saradnje sa gradovima i opštinama u slivu Velike Morave. PARAĆIN - Odbornici ovdašnjeg parlamenta su na poslednjoj sednici Skupštine… »

Sigurna kuća za dva okruga

Večernje novosti 06.05.2017
Uspešno završen projekat "Resurs centra" opštine na istoku Srbije. MAJDANPEK - Udruženje građana "Resurs centar" je, uz finansijsku podršku EU i lokalne samouprave, uspešno završilo projekat pod nazivom "Cigla po cigla - izgradnja održive sigurne… »

Požar progutao sve što su imali

Večernje novosti 06.05.2017
Nesreća petočlane porodice Haladi u Mihajlovu kod Zrenjanina. MIHAJLOVO - Sve što su supružnici Žužana i Žolt Haladi iz banatskog sela Mihajlovo, nadomak Zrenjanina, mukom godinama sticali, vatrena stihija odnela je u nekoliko minuta. Srećom, u… »

Veterani traže popust

Večernje novosti 06.05.2017
Zahtev Udruženja učesnika ratova 90-ih u bivšoj Jugoslaviji. Predlažu da im se umanje komunalni računi, kao u Beogradu. POŠTO nije prihvaćen nekoliko puta ponovljeni zahtev da se ratnim veteranima Novog Sada odobre subvencionisane cene komunalnih… »

Javnim radovima trostruko više

Večernje novosti 06.05.2017
Najavljen nastavak aktivne politike zapošljavanja na teritoriji Požarevca i gradske opštine Kostolac. Gradonačelnik Bane Spasović ugovor potpisao sa direktorom filijale NSZ Sonjom Mirić. NEZAPOSLENI s područja Požarevca i Kostolca i ove godine… »

Apel za pomoć Za 10 dana potrebno sakupiti 350.000 evra

Večernje novosti 06.05.2017
Apel za pomoć Teodori Vranješević iz grada na Lepenici, oboleloj od akutne mijeloidne leukemije. KRAGUJEVAC - Jedina nada za spas devetogodišnje Teodore Vranješević iz grada na Lepenici, koja je obolela od teškog oblika akutne mijeloidne leukemije… »

“Boreli” Oživeli pod stečajem

Večernje novosti 06.05.2017
Beogradski “Darfur” ugovorio poslovno-tehničku saradnju sa somborskim “Borelijem”. U prvoj fazi posao za stotinu radnika koji žele da se vrate u fabriku obuće. SOMBOR - U fabrici obuće “Boreli” juče je potpisan ugovor o… »