Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 06.05.2017

Makedonija: Ubijen albanski gradonačelnik opštine Bogovinje

Vesti online 06.05.2017
Gradonačelnika Opštine Bogovinje u severozapadnoj Makedoniji Hazbija Idrizija ubio je bivši radnik te opštine, javili su lokalni mediji. Televizija "Alsat M" objavila je da je Idrizi ubijen posle rasprave sa bivšim zaposlenim u opštini, koja je… »

Kolinda: Vreme je da Hrvati i Srbi podvuku crtu

Vesti online 06.05.2017
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović rekla je "da je odbrana Vukovara zaustavila pohod četnika i tzv. JNA u Hrvatsku u nameri da se stvori Velika Srbija". Ona je dodala da prošlost ne može da se zaboravi, ali da ne treba živeti u njoj i… »

Počela "Tiranska platforma": Prvi korak - ozvaničiti albanski

Vesti online 06.05.2017
Stranka bivšeg makedonskog premijera Nikole Gruevskog VMRO-DPMNE tvrdi da je u Makedoniji "počela realizacija Tiranske platforme". On je dodao da "pristižu fakture za antidržavno i izdajničko ponašanje SDSM i njihovog predsednika Zorana Zaeva". -… »

VMRO-DPMNE: Makedonci prevareni, proglasili nas Srbima

Vesti online 06.05.2017
VMRO-DPMNE je saopštio da se etnički Makedonci osećaju prevareno i izdano od strane SDSM koja želi da formira vladajuću koaliciju zasnovanu na "Tiranskoj platformi", dok je lider SDSM-a Zoran Zaev nedavno, kako se navodi, izjavio da su Makedonci i… »

Ispala: Kolinda čestitala Filipu Vujanoviću ulazak u NATO, a onda je usledio zanimljiv poziv...

Vesti online 06.05.2017
Kolinda Grabar Kitarović još jednom se izblamirala, ovog puta na društvenim mrežama. Naime, ona kao veliki pobornik prozapadne politike rešila je da čestita Crnoj Gori ulazak u NATO. A kako to da uradi drugačije, nego na društvenim mrežama. Tako… »

Most Plenkoviću: Odlaganjem glasanja kršite Ustav

Vesti online 06.05.2017
Stranka Most je u subotu upozorila hrvatskog premijera Andreja Plenkovića da odugovlačenjem postavljenja novih ministara krši Ustav Hrvatske s ozbiljnim posledicama po državu i društvo. Takođe, ocenjuju da odugovlačenjem Plenković nastoji da… »

Događa se nemoguće: Srbin postaje potpredsednik hrvatske vlade?!

Vesti online 06.05.2017
"Hrvatska vlada će biti rekonstruisana, ministri koji nedostaju biće popunjeni, ako bude potrebno rekonstrukcija će biti obimnija od minimalnog neophodnog broja", kaže predsednik SDSS-a Milorad Pupovac. Predsednik SDSS-a Milorad Pupovac veruje da je… »

Turski agenti preplavili BiH

Vesti online 06.05.2017
Bezbednosne strukture u Republici Srpskoj beleže pojačanu aktivnost turskih obaveštajnih službi u BiH, piše "Euroblic". Izvori lista navode da su bezbednjaci u Republici Srpskoj utvrdili sve veće prisustvo turskih obaveštajaca na ovim prostorima… »

Raskid trojnog pakta s Nemačkom (6): Tajna večera u dvoru

Vesti online 06.05.2017
Posle sastanka kneza Pavla i patrijarha Gavrila Dožića, iste večeri, 20. marta 1941, održana je dramatična sednica vlade, na kojoj su trojica ministara, Srđan Budisavljević, Branko Čubrilović i Mihailo Konstantinović, koji su se protivili… »

Vladika Grigorije zabio nož u leđa Dodiku

Vesti online 06.05.2017
Dugogodišnji najbolji prijatelji, predsednik Republike Srpske Milorad Dodik i vladika zahumsko-hercegovački Grigorije, otišli su na suprotne strane i opasno zaratili, a sve zbog Amerike, saznaje "Alo!". Prema saznanjima lista "Alo", u momentu kada su… »