Kultura arhiva vesti 06.05.2017

Dragičević: Potrebna umetnost kao otpor i zadovoljstvo

Večernje novosti 06.05.2017
Deo izložbe "Enklavia - Slikarstvo, posledica ovakvog života" u Paviljonu Republike Srbije u Đardinima, u okviru 57. Međunarodne izložbe savremene umetnosti u Veneciji, biće i ciklus Milene Dragičević pod nazivom "Podizanja za Transatlantiku" Deo… »

"Salonika - Solun" za gluve i one koji čuju

Danas 06.05.2017
Inovativno, inkluzivno, profesionalno pozorište Gluvih i čujućih sa Novog Zelanda "Equal Voices Arts" prvi put u okviru svoje evropske turneje gostuje u Srbiji, gde će 7. maja na Sceni "Raša Plaović" Narodnog pozorišta u Beogradu izvesti predstavu… »

Srpski takmičarski program 10. Beldocs festivala

B92 06.05.2017
U svom 10. jubilarnom izdanju, Beldocs će prikazati 13 ostvarenja savremene srpske produkcije, od kojih šest iz takmičarskog i četiri filma iz revijalnog programa su svetske ili nacionalne premijere. U takmičarskoj selekciji našlo se mesta za osam… »

Poetski pomen: Pozdrav Raičkoviću

Večernje novosti 06.05.2017
Tradicionalni susret "Đurđevdan kod Stevana" - sećanje i poetski pozdrav Stevanu Raičkoviću, održaće se danas (subota, 6. maj) od 11 časova na Kalemegdanu. TRADICIONALNI susret "Đurđevdan kod Stevana" - sećanje i poetski pozdrav Stevanu… »

U ovom stanu Boki Perić provodi najviše vremena (FOTO)

Alo 06.05.2017
Zvezda "Vojne Akademije" Boki Perić najviše vremena provodi u Zemunu, gde živi i njegova devojka Anđela. Ovaj par je već dugo u vezi. I dok sve zanima kada će stati na ludi, Boki je nedavno za "Blic Puls" izjavio: A post shared by Bojan Peric… »

82 kratka filma na međunarodnom festivalu u Prokuplju

Južne vesti 06.05.2017
Od čak 4.253 ostvarenja koja su stigla na konkurs za 6. Međunarodni prokupački festival kratkog filma, publika će besplatno do 7. maja moći da pogleda 82 odabrana filma koji, podeljeni u 5 kategorija, konkurišu za festivalske nagrade. Festival koji… »

Želim da glumimo zajedno

Alo 06.05.2017
On je trebalo da postane košarkaš i niko se nije nadao da će biti primljen na glumu. Zato njegova sestra sada kaže da, iako je starija, mnogo može da nauči od svog brata. Glumica Tamara Dragičević pažnju javnosti privukla je serijom “Miris… »

Internet je danas narodni jezik

Politika 06.05.2017
Ljudi su sami po sebi lenji, prepuštaju se stvarima, događajima oko sebe, tako da nije samo internet kriv što smo usamljeni, otuđeni, kaže glumac Nikola Rakočević. Konačno ljubav smelost će mi dati; da otkrijem ti muke; kakvi dani behu mi, kakve… »

Ako je ovo art, ja sam pop

Politika 06.05.2017
Ovo je uzvikivao Zuko Džumhur na performansu Olje Ivanjicki u prostoru koje je bilo stecište umetnika, gde su izlagali dela Salvadora Dalija, Viktora Vazarelija i Henrija Mura. Trajala je samo jednu noć izložba Milića od Mačve te 1962. godine, koju… »

Jazavac se našao pred američkim sudom

Politika 06.05.2017
An­to­lo­gi­ja „Srp­ska sa­ti­ra i afo­ri­zmi” ob­ja­vlje­na u SAD na en­gle­skom je­zi­ku pred­sta­vlja 36 auto­ra. Ka­ko na en­gle­skom zvu­če Nu­ši­će­va „Go­spo­đa mi­ni­star­ka”, „Stra­di­ja”… »