Politika arhiva vesti 06.05.2017

Vučić: U Srbiji ljude biramo po dobroti i poštenju

Večernje novosti 06.05.2017
Otvaranje spomen-obeležja Podunavskim Švabama stradalim u Drugom svetskom ratu. Vučić: Samo onaj ko poštuje tuđe, ima pravo da traži pravdu za svoje žrtve. Ditman: Nemačka i Srbija danas su dobri partneri. SAMO time što poštujemo tuđe žrtve… »

Đurić: Beograd spreman za dijalog sa Prištinom, ali neće ćutati na gaženje

Novi magazin 06.05.2017
Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je danas da je Beograd spreman za nastavak dijaloga sa Prištinom, ali ne i da ćuti kada se gaze i ugrožavaju prava srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Đurić je za Radio-televiziju… »

Vučić se sastao sa Andrijom Mandićem

Danas 06.05.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas sa predsednikom Nove srpske demokratije Crne Gore Andrijom Mandićem. Premijer Vučić naglasio je da su od suštinskog značaja dobri odnosi i dalje unapređenje prijateljstva između Srbije i… »

Pucnjava u kafiću kod mosta na Ibru: 10 hitaca u mladića (23) u Kosovskoj Mitrovici

Kurir 06.05.2017
KOSOVSKA MITROVICA - U pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici povređen je mladić (23) koji je kasnije podlegao povredama. Pozivajući se na prištinske medije, do pucnjave je došlo u petak uveče u jednom od kafića u tom gradu, a povređeni mladić je… »

LSV: Za Hrtkovce da odgovaraju i Šešelj i nalogodavci

RTV 06.05.2017
NOVI SAD - Liga socijaldemokrata Vojvodine (LSV) ocenila je danas da je krajnje vreme da se pokrene proces protiv lidera radikala Vojislava Šešelja, te da se njemu i svim njegovim saučesnicima konačno sudi u Srbiji za progon hrvatskog i drugog… »

Ne gasimo centar u Nišu

Večernje novosti 06.05.2017
Vlasti u Veogradu u narednim danima tražiće model za status ruskog osoblja u našoj zemlji. Ivica Dačić: Zapad osporava isto ono što smo njihovim misijama već omogućili. SRBIJA neće gasiti Srpsko-ruski centar u Nišu uprkos pritiscima pojedinih… »

Ispovest Saše Radulovića (DJB): Kako su mi ubili oca u Dobrovoljačkoj

Blic 05.05.2017
Kuhinja i njena terasa u našem stanu su gledale na Dobrovoljačku ulicu. Ni trideset metara daleko. Preko nje sam prešao gotovo svaki dan prve polovine svog života barem dva puta. Često i deset puta. Do škole, do trafike, do samoposluge, do reke, u… »

Priština: U ponedeljak o demarkaciji, u sredu o smeni vlade

Blic 06.05.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa odlučio je da pitanje demarkacije prosledi u ponedeljak parlamentu na glasanje, a ta odluka je usledila samo nekoliko sati nakon što je saopšteno da će se u sredu, 10. maja, na dnevnom redu u Skupštini naći predlog za… »

Šutanovac: Rano je za priču o kandidatima za gradonačelnika

Blic 06.05.2017
Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac najavljuje da će stranka vrlo brzo ponuditi program sa kojim će nastupiti na izborima u Beogradu, ali ističe da je rano za priču o kandidatima za gradonačelnika. - Isuviše je rano govoriti o… »

Pokrajinska vlada: DS ponovo pokušava da unese zabunu

RTV 06.05.2017
NOVI SAD - Vlada Pokrajine Vojvodine optužila je danas "moralno poraženu i politički pregaženu, ali pored toga i dalje društveno neodgovornu" Demokratsku stranku da ponovo pokušava da omalovažavanjem ospori rad celog zdravstvenog sistema Srbije i… »