Politika arhiva vesti 06.05.2017

'Budućnost srpsko-nemačkih odnosa mnogo drugačija od prošlosti' (FOTO)

Beta 06.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić ocenio je danas da će budućnost srpsko-nemačkih odnosa biti mnogo drugačija od zajedničke prošlosti. Vučić je na svečanom otkrivanju spomenika Podunavskim Švabama u Bačkom Jarku kazao da Nemci koji su posle… »

Đurić: Beograd opredeljen za dijalog, stabilnost i mir, ali ne i da ćuti

Pravda 06.05.2017
Beograd je opredeljen za dijalog, stabilnost i mir, a istovremeno nije spreman da ćuti kada se gaze i ugrožavaju prava Srba na Kosovu i Metohiji, izjavio je danas direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić. On je, gostujući na RTS-u, rekao da… »

Vučić Mandiću: Dobri odnosi sa Crnom Gorom su od suštinskog značaja

Blic 06.05.2017
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić je danas, u razgovoru sa predsednikom Nove srpske demokratije Crne Gore Andrijom Mandićem, naglasio da su od suštinskog značaja dobri odnosi i dalje unapređenje prijateljstva između Srbije i Crne Gore… »

Ubijen mladić u Kosovskoj Mitrovici: U njega ispaljeno 10 metaka

Vesti online 06.05.2017
U pucnjavi u Kosovskoj Mitrovici povređen je mladić (23) koji je kasnije podlegao povredama. Kako prenosi RTS, pozivajući se na prištinske medije, do pucnjave je došlo u petak uveče u jednom od kafića u tom gradu, a povređeni mladić je prebačen… »

Čanak o Hrtkovcima: Šešelj mora krivično odgovarati

Al Jazeera 06.05.2017
Nakon čitanja imena sa liste nepodobnih na mitingu SRS-a u maju 1992. godine počelo je nasilje i ubistva nesrba. Predsjednik Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) Nenad Čanak ocijenio je danas da je "krajnje vreme" da se u Srbiji pokrene proces protiv… »

Novosti: Srbija ne gasi centar u Nišu

B92 06.05.2017
Niš -- Srbija neće gasiti srpsko – ruski centar u Nišu, uprkos pritiscima pojedinih država da to učini, nezvanično saznaju “Novosti”. Kako se navodi, u narednim mesecima tragaće se za modelom kako bi malobrojno rusko osoblje u Centru dobilo… »

Ispovest Saše Radulovića (DJB): Kako su mi ubili oca u Dobrovoljačkoj

Blic 05.05.2017
Kuhinja i njena terasa u našem stanu su gledale na Dobrovoljačku ulicu. Ni trideset metara daleko. Preko nje sam prešao gotovo svaki dan prve polovine svog života barem dva puta. Često i deset puta. Do škole, do trafike, do samoposluge, do reke, u… »

Ji gospodari šiptarima u regionu: Mustafa otvoreno priznao od koga prima naređenja!

Pravda 06.05.2017
Takozvani premijer privremenih šiptarskih institucija na Kosovu i Metohiji Isa Mustafa odlučio je da pitanje demarkacije prosledi u ponedeljak parlamentu na glasanje. Ta odluka je usledila samo nekoliko sati nakon što je saopšteno da će se u sredu… »

Šutanovac: Rano za priču o kandidatima za gradonačelnika

B92 06.05.2017
Beograd -- Predsednik DS Dragan Šutanovac najavljuje da će stranka vrlo brzo ponuditi program sa kojim će nastupiti na izborima u Beogradu. Šutanovac, međutim, ističe da je rano za priču o kandidatima za gradonačelnika. "Isuviše je rano govoriti… »

Pokrajinska vlada: DS ponovo pokušava da unese zabunu

Večernje novosti 06.05.2017
Vlada Pokrajine Vojvodine optužila je Demokratsku stranku da ponovo pokušava da omalovažavanjem ospori rad celog zdravstvenog sistema Srbije. Vlada Pokrajine Vojvodine optužila je danas "moralno poraženu i politički pregaženu, ali pored toga i… »