Regioni arhiva vesti 06.05.2017

SREĆNA SLAVA! ĐURĐEVDANAK hajdučki sastanak

Niške vesti 06.05.2017
Crkva na ovaj dan obeležava pogubljenje Svetog Georgija, koje se desilo 23. aprila 303. godine. Đurđevdan je praznik sa puno običaja i magijskih radnji za zaštitu, zdravlje i plodnost, koje se tog dana obavljaju. Smatra se granicom između zime i… »

Gradonačelnik čestitao Đurđevdan

Jugmedia 06.05.2017
Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović upitio je čestitke svim sugrađanima koji danas proslavljaju Đurđevdan. „Čestitam u ime Grada Leskovca i u svoje lično ime, sa željom da ovaj praznik proslavite u radosti, sreći i veselju“, navodi se u… »

(Kurir TV) ovako se slavi Đurđevdan: Ništa bez jagnjetine i muzike! Trubači prave ršum!

Kurir 06.05.2017
NIŠ - Stanovnici niških naselja, među kojima su Stočni trg, Crvena zvezda i Beogradmala danas proslavljaju Đurđevdan, odnosno Svetog Đorđa, uz bogatu trpezu i glasnu muziku. Pripreme za proslavu, žitelji niških naselja započeli su još pre… »

Udes kod Krive Ćuprije

iKragujevac 06.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda u kragujevačkom naselju Beloševac kod mosta "Kriva Ćuprija". Saobraćajne nezgode dogodila se oko 9 časova kod mosta "Kriva Ćuprija". Do nezgode je došlo između dva vozila, srećom… »

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima

Jug press 06.05.2017
NIŠ Podelom tableta najuspešnijima danas je završen projekat “Code robotić” koji je sproveden uz podršku Gradske opštine Medijana i u saradnji sa organizacijom „Nauči me“ i četiri niška rotari kluba. Reč je o projektu u okviru kojeg su… »

Održan iv Đurđevdanski dečiji karneval (foto)

iKragujevac 06.05.2017
U organizaciji Gradske turističke organizacije i pod pokroviteljstvom grada kroz Kragujevac je povodom obeležavanja Đurđevdana, Dana grada, prodefilovao Dečji karneval. Najlepši prolećni praznik sa mališanima Kragujevca proslavili su njihovi… »

Kragujevac – grad u kome će naša deca imati sigurnu budućnost

iKragujevac 06.05.2017
U prisustvu brojnih gostiju i prijatelja Kragujevca, među kojima su bili ambasadori Belorusije, Palestine i Poljske, predstavnici ambasada Kine, Rumunije i Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika… »

Nesvakidašnja Kragujevčanka: Diplomirala na dizelašima, SAD izučava starlete ona se na akademiji u Rimu bavi neobičnim…

iKragujevac 06.05.2017
Fenomen starleta je logičan nastavak koji je upotpunio pojavu dizelaša iz devedesetih godina, kaže Kragujevčanka Milica Ćirović, koja je na Akademiji lepih umetnosti u Rimu diplomirala sa ocenom 10. Tema njenog diplomskog rada bila je "Dizelaši u… »

Održan Đurđevdanski folklorni maraton

iKragujevac 06.05.2017
U četvrtom folklornom maratonu, prema rečima organizatora, nastupilo je blizu 400 učesnika koje isključivo spaja ljubav prema tradiciji i folkloru. Publika je bila u prilici da uživa ne samo u pesmama i igrama Šumadije, Srbije, Makedonije i… »

Sav prihod od ulaza na zatvoreni bazen u nedelju namenjen Teodori

Ritam grada Kg 06.05.2017
U nedelju 7. maja sav prihod od ulaznica za zatvoreni bazen USFK “Park” namenjen je lečenju Teodore Vranješević. Na taj način Ustanova za sport i fizičku kulturu „Park“ priključuje se akciji pomoći u prikupljanju sredstava za operaciju… »