Regioni arhiva vesti 06.05.2017

Danas je Đurđevdan

Glas Zapadne Srbije 06.05.2017
Vernici i Srpska pravoslavna crkva danas slave praznik svetog velikomučenika Georgija - Đurđevdan, u spomen na dan stradanja velikog sveca 290. godine. Počinje "leto", valja se okupati, skinuti čini... i još ponešto. Đurđevdan je jedna od… »

Cvetanović čestitao Đurđevdan

Jug press 06.05.2017
LESKOVAC Gradonačelnik Leskovca Goran Cvetanović čestitao je danas Đurđevdan. „Svim sugrađanima koji danas proslavljaju Đurđevdan, čestitam u ime grada Leskovca i u svoje lično ime, sa željom da ovaj praznik proslavite u radosti, sreći i… »

(Kurir TV) ovako se slavi Đurđevdan: Ništa bez jagnjetine i muzike! Trubači prave ršum!

Kurir 06.05.2017
NIŠ - Stanovnici niških naselja, među kojima su Stočni trg, Crvena zvezda i Beogradmala danas proslavljaju Đurđevdan, odnosno Svetog Đorđa, uz bogatu trpezu i glasnu muziku. Pripreme za proslavu, žitelji niških naselja započeli su još pre… »

Udes kod Krive Ćuprije

iKragujevac 06.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodila se saobraćajna nezgoda u kragujevačkom naselju Beloševac kod mosta "Kriva Ćuprija". Saobraćajne nezgode dogodila se oko 9 časova kod mosta "Kriva Ćuprija". Do nezgode je došlo između dva vozila, srećom… »

Niški đaci prvi u Srbiji učili na robotima

Jug press 06.05.2017
NIŠ Podelom tableta najuspešnijima danas je završen projekat “Code robotić” koji je sproveden uz podršku Gradske opštine Medijana i u saradnji sa organizacijom „Nauči me“ i četiri niška rotari kluba. Reč je o projektu u okviru kojeg su… »

Održan iv Đurđevdanski dečiji karneval (foto)

iKragujevac 06.05.2017
U organizaciji Gradske turističke organizacije i pod pokroviteljstvom grada kroz Kragujevac je povodom obeležavanja Đurđevdana, Dana grada, prodefilovao Dečji karneval. Najlepši prolećni praznik sa mališanima Kragujevca proslavili su njihovi… »

Kragujevac – grad u kome će naša deca imati sigurnu budućnost

iKragujevac 06.05.2017
U prisustvu brojnih gostiju i prijatelja Kragujevca, među kojima su bili ambasadori Belorusije, Palestine i Poljske, predstavnici ambasada Kine, Rumunije i Ruske federacije, delegacija gradova prijatelja i pobratima, narodnih poslanika, predstavnika… »

Nesvakidašnja Kragujevčanka: Diplomirala na dizelašima, SAD izučava starlete ona se na akademiji u Rimu bavi neobičnim…

iKragujevac 06.05.2017
Fenomen starleta je logičan nastavak koji je upotpunio pojavu dizelaša iz devedesetih godina, kaže Kragujevčanka Milica Ćirović, koja je na Akademiji lepih umetnosti u Rimu diplomirala sa ocenom 10. Tema njenog diplomskog rada bila je "Dizelaši u… »

Održan Đurđevdanski folklorni maraton

iKragujevac 06.05.2017
U četvrtom folklornom maratonu, prema rečima organizatora, nastupilo je blizu 400 učesnika koje isključivo spaja ljubav prema tradiciji i folkloru. Publika je bila u prilici da uživa ne samo u pesmama i igrama Šumadije, Srbije, Makedonije i… »

Sav prihod od ulaza na zatvoreni bazen u nedelju namenjen Teodori

Ritam grada Kg 06.05.2017
U nedelju 7. maja sav prihod od ulaznica za zatvoreni bazen USFK “Park” namenjen je lečenju Teodore Vranješević. Na taj način Ustanova za sport i fizičku kulturu „Park“ priključuje se akciji pomoći u prikupljanju sredstava za operaciju… »