Svet arhiva vesti 06.05.2017

"Mediji da ne objavljuju detalje iz Makronovih dokumenata"

B92 06.05.2017
Pariz -- Francuska izborna komisija osudila je hakerski napad i objavljivanje velikog broja dokumenata izbornog štaba predsedničkog kandidata Emanuela Makrona. Komisija je dan uoči drugog kruga izbora upozorila da širenje takvih informacija može… »

U Tanzaniji autobus s osnovcima udario u drveće, 35 stradalo

Politika 06.05.2017
DODOMA - Tanzanijska policija saopštila je da je najmanje 35 osobe, od čega 32 male dece, stradalo nakon što je vozač autobusa koji je prevozio učenike osnovne škole iz Aruše izgubio kontrolu nad vozilom koje je udarilo u drveće, prenosi AP. Pored… »

Oland: Hakovanje Makrona neće proći bez odgovora

B92 06.05.2017
Pariz -- Francuski predsednik Fransoa Oland je obećao "odgovor" na hakovanje centrističkog kandidata Emanuela Makrona. Na internetu su objavljene hiljade mejlova ukradenih od Makronovog predizbornog tima. "Znali smo da postoje rizici tokom predsedničke… »

Požar u Moskvi: Gori soliter, evakuisano 80 ljudi, među njima ima i dece

Blic 06.05.2017
Više od trideset osoba je povređeno, a oko 80 evakuisano zbog požara koji je izbio u jednom od solitera na jugozapadu Moskve, saopštilo je danas rusko Ministarstvo za vanredne situacije. Strong fire near FSB HQ in Central Moscow - Map of New… »

Pronađena nacistička obeležja u kasarni nemačke vojske

Politika 06.05.2017
BERLIN - Istražitelji nemačke vojske pronašli su u jednoj kasarni u Donauešingenu znamenje iz perioda nacističkog Vermahta, prenosi Špigl. To je učinjeno u okviru istrage o ultradesničaru u nemačkoj vojsci, Franku Albrehtu osumnjičenom za… »

Mogherini: EU može preuzeti liderstvo od SAD-a

Al Jazeera 06.05.2017
Kritikujući politiku američkog predsjednika, Mogherini tvrdi da Indija, Rusija i Kina žele prisnije veze sa EU-om. Visoka predstavnica Evropske unije za vanjsku politiku i sigurnost Federica Mogherini kritikovala je "nepredvljidivu" vanjsku politiku… »

Obezbeđenje na paradi u Moskvi kao nikad dosad

Dnevnik 06.05.2017
MOSKVA: Više od 378.000 zaposlenih iz više vladinih agencija i službi radi na obezbeđivanju parade povodom Dana pobede u Moskvi, saopštilo je Ministarstvo za vanredne situacije Rusije za TASS. Više od 378.000 ljudi i preko 100.000 komada opreme… »

Prst u oko putinu: Američki razarač uplovio u Crno more! (video)

Pravda 06.05.2017
Američka mornarica saopštila je da je američki razarač sa vođenim raketama "Oskar Ostin" ušao u Crno more. Razarač sa vođenim raketama mornarice SAD "Oskar Ostin" uplovio je u Crno more da bi pojačao saradnju sa regionalnim saveznicima i… »

Relativno mirno u sigurnim zonama u Siriji

Novi magazin 06.05.2017
U velikom delu Sirije danas je relativno mirno pošto je na snagu stupio sporazum o uspostavnju sigurnih zona, mada je bilo sporadičnih sukoba, prema navodima državnih medija i opozicionih aktivista. Državni Sirijski centralni vojni medijski centar… »

Šta kad kraljica umre? Procurio tajni plan (foto)

Mondo 06.05.2017
Kada engleska kraljica Elizabeta Druga umre, na snagu stupa plan sa kodnim nazivom "London bridž je pao", koji će trajati devet dana do kraljičine sahrane. Evo šta on podrazumeva…. Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth Plan "London bridž je pao" u… »