Izvor: Blic arhiva vesti 12.05.2017

"Kosovo do Niša": Haradinaj sprema novi kosovski ustav

Blic 12.05.2017
Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj izjavio je da Srbija treba da izbriše Kosovo iz preambule njenog ustava i zapretio da će, kada postane premijer, kosovskim ustavom utvrditi da je Kosovo do Niša. "Ako Evropa i Amerika ne odrade ovaj… »

Vučić uoči posete Kini: Žene u Srbiji su najlepše na svetu

Blic 12.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić pozvao je, uoči zvanične posete Kini, građane te zemlje da posete Srbiju i uživaju u prirodnim lepotama, građevinama, hrani... Novinarka kineske državne televizije CCTV zamorila je Vučića da kineskim građanima… »

Pokojnici višše neće moći da "primaju" penziju

Blic 12.05.2017
S punom primenom Zakona o opštem upravnom postupku od 1. juna, upisivanje u matičnu knjigu umrlih automatski će se prosleđivati sudovima i PIO fondu, tako da država odmah prestaje isplatu penzija, izjavila je danas ministarka državne uprave i… »

Završena rasprava, u ponedeljak o amandmanima

Blic 12.05.2017
Skupština Srbije završila je rad, posle burnog dana koji su obeležile žustre rasprave o pravosuđu, polemike o tome ko je zadužio državu i kakva je koja vlast, te kraća pauza i opomene poslanicima DS Balši Božoviću i Radoslavu Milojičiću… »

Zatresao se Rim: Jaka eksplozija odjeknula u centru grada

Blic 12.05.2017
Jaka eksplozija dogodila se jutros u centru Rima, prenosi RT. U ekspoloziji je oštećen jedan automobil, prenose lokalni mediji. #Esplosione in strada a #Roma. Segui gli aggiornamenti in diretta su #Canale50 e https://t.co/0kxapzvQk0… »

Policija upozorava roditelje: Opasna video igra "PLAVI KIT" vreba i tinejdžere iz Srbije

Blic 12.05.2017
Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom video igre "„Plavi kit“" koja kruži Internetom u zemljama u okruženju i u kojoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo, apeluje na sve građane da ukoliko se sretnu sa takvom igricom u… »

Danas se nastavlja suđenje za ubstvo Slavka Ćuruvije

Blic 12.05.2017
Pred Specijalnim sudom u Beogradu, saslušanjem svedoka danas će biti nastavljeno suđenje nekadašnjim pripadnicima DB-a, optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine. Planirano je ispitivanje nekadašnjeg načelnika DB-a Gorana… »

Plan: U 500 srpskih sela osnovati 500 zadruga

Blic 12.05.2017
Ministar zadužen u Vladi Srbije za regionalni razvoj Milan Krkobabić je danas izjavio da je Vlada Srbije prvi put, posle vek ipo, definisala "vidljivu i pravu pomoć srpskom seljaku", a plan je da se u naredne tri godine revitalizuje ili osnuje 500… »

Ministar Vujović: Niko nije želeo ovoliki pad proizvodnje u EPS

Blic 12.05.2017
Ministar finansija Dušan Vujović rekao je tokom rasprave u parlamentu da niko nije želeo toliki pad proizvodnje u EPS. "Nije pala proizvodnja u prvom tromesečju jer je to neko želeo, već zbog toga što su se tada dogodile razne promene. Između… »

Oči u oči: Ruski "Suhoj" prišao na samo šest metara američkom špijunskom avionu

Blic 12.05.2017
Rusko Ministarstvo odbrane potvrdilo je danas da je ruski borbeni avion "su-30" presreo američki izvidjački avion "posejdon P-8" iznad Crnog mora. Agencije porenose da je ruski "Suhoj" prišao je na samo šest metara američkom špijunskom avionu. Ruski… »