Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 12.05.2017

Iseljeni migranti iz baraka u Beogradu

Glas Amerike 12.05.2017
Nakon skoro dve godine ilegalnog boravka u nehigijenskim barakama iza Beogradske autobuske stanice i poslednji migranti su sa tog prostora prebačeni u prihvatne centre, a danas je počelo i rušenje objekata iza stanice. Oko hiljadu migranata iseljeno je… »

Tramp zaoštrava sukob sa smenjenim direktorom FBI

Glas Amerike 12.05.2017
Predsednik Donald Tramp zaoštrio je sukob sa smenjenim direktorom FBI-a Džejmsom Komijem, nagoveštavajući da postoje tajni snimci jednog od njihovih privatnih razgovora ranije ove godine. Bela kuća je demantovala da je Trampovo upozorenje Komiju bilo… »

MSS: Obavljena 200-a svemirska šetnja

Glas Amerike 12.05.2017
NASA-ini astronauti izašli su danas iz Međunarodne svemirske stanice u svemirsku šetnju, koja je morala da bude skraćena na četiri sata jer je otkriven kvar na pogonskom kablu za skafander kroz koji se doprema kiseonik, voda za hlađenje i koji… »

Francuski vojni brod se nasukao tokom demonstracije sile

Glas Amerike 12.05.2017
Vojne snage Francuske, Japana, Velike Britanije i Sjedinjenih Država odložile su danas zajedničku vežbu na Guamu jer se francuski desantni brod nasukao. Havarija se dogodila na francuskom desantnom brodu Mistral, a komanda nije odmah izdala… »

Dopunsko veštačenje potvrđuje da je gardiste ubila treća osoba

Glas Amerike 12.05.2017
Advokat porodica ubijenih gardista Predrag Savić dostavio je Komisiji za ispitivanje slučaja Topčider i višem tužiocu nalaze dopune forenzičke 3D rekonstrukcije pogibije Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića koji pokazuju da je vojnike… »

Veliki sajbernapadi širom sveta

Glas Amerike 12.05.2017
Agresivni talas sajbernapada pogodio je kompanije i javne institucije širom sveta. Napadači su koristili takozvani “rensomver” i izazvali haos u desetinama zemalja tako što su zaustavili rad brojnih službi. „Rensomver“ je tip softvera, kojim… »

Sešns naložio da se traže najstrože optužnice za prestupnike

Glas Amerike 12.05.2017
Sekretar za pravosuđe Sjedinjenih Država Džef Sešns naložio je federalnim tužiocima da podižu najteže moguće optužnice protiv osumnjičenih prestupnika, što je suprotno politici bivšeg predsednika Baraka Obame i moglo bi da dovede do više… »

Obaveštajni zvaničnici: Rusija ostaje velika pretnja

Glas Amerike 12.05.2017
Dugogodišnja pretnja od Rusije, posle njenih pokušaja da utiče na američke predsedničke izbore, po svemu sudeći neće nestati u skorije vreme, a najviši zvaničnici u američkoj obaveštajnoj zajednici čak upozoravaju da će Moskva biti sve… »

Kakva će biti politika SAD u Avganistanu?

Glas Amerike 12.05.2017
Prošlo je tri meseca otkako je glavni komandant američkih i internacionalnih snaga u Avganistanu zatražio nekoliko hiljada vojnika više, kako bi se izašlo iz „pat“ pozicije. Pojedini zvaničnici kažu da je Trampova administracija spremna da mu… »

U Sloveniji ponovo radi pivska fontana

Glas Amerike 12.05.2017
U slovenačkom mestu Žalec ponovo teče Fontana piva, na kojoj posetioci sa slavina umesto vode sipaju pivo, a od ove godine u ponudi je i pivo pod nazivom Balkan, prenose slovenački mediji. Zbog povoljnih klimatskih i geografskih uslova, domaćini su… »