Izvor: RTV arhiva vesti 12.05.2017

Haradinaj: Brišite Kosovo iz Ustava ili uzimamo trećinu teritorije Srbije

RTV 12.05.2017
PRIŠTINA, BEOGRAD - Predsednik opozicione Alijanse za budućnost Kosova Ramuš Haradinaj ponovo preti Srbiji i poručuje da, ako postane premijer, a Srbija do tada ne izbriše Kosovo iz svog ustava, on će trećinu teritorije Srbije prisvojiti Kosovu… »

Vučić: Srbija i Kina uvek na istoj strani

RTV 12.05.2017
PEKING - Premijer i izabrani predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji će sutra doputovati u višednevnu zvaničnu posetu Kini, poručio je da u odnosima dveju zemalja nema nerešenih pitanja i da su Srbija i Kina uvek na istoj strani. Vučić će u… »

Brnabić: Akademija pravi drugačiju javnu upravu

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - Javna rasprava o Nacrtu zakona o Nacionalnoj akademiji za javnu upravu završena je danas, a ta akademija trebalo bi potpuno da transformiše javnu upravu i da obezbedi efikasnije, ljubaznije i bolje upućene službenike. Prema smernicama… »

Skupština: Ko krši poslovnik, ko je za zatvor, ko se i kome dodvorava...

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - U današnjoj raspravi u Skupštini Srbije poslanik Pokreta socijalista Bojan Torbica optužio je prethodnu vlast DS za "sramnu čistku" sudija i tužilaca, dok je poslanik DS Radoslav Milojičić zamolio ministarsku pravde Nelu Kuburović da… »

Eksplozija potresla centar Rima

RTV 12.05.2017
RIM - U centru Rima danas je ođeknula eksplozija, javili su italijanski mediji, navodeći da najverovatnije niko nije povređen. Detalji oko eksplozije su zasad nejasni. Eksplozija je ođeknula u blizini pošte, a moguće da je u pitanju bilo pismo-bomba… »

MUP: Prijaviti ako se pojavi igrica "Plavi kit"

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - Ministarstvo unutrašnjih poslova povodom video igre "Plavi kit" koja kruži internetom u zemljama u okruženju i u kojoj se deca pozivaju na samopovređivanje, pa čak i samoubistvo, apeluje na sve građane da ukoliko se sretnu sa takvom… »

Međugodišnja inflacija četiri odsto

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - Mesečna inflacija u Srbiji iznosila je u aprilu 0,8 odsto, dok je međugodišnja zabeležila rast od 4,0 procenta, objavio je danas Republički zavod za statistiku. Indeks potrošačkih cena, kao mera promene maloprodajnih cena robe i usluga… »

Nastavak suđenja za ubistvo Slavka Ćuruvije

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - Pred Specijalnim sudom u Beogradu, saslušanjem svedoka danas će biti nastavljeno suđenje nekadašnjim pripadnicima DB-a, optuženim za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije 1999. godine. Planirano je ispitivanje nekadašnjeg načelnika DB-a… »

Forenzički nalaz: Gardisti ražoružani, pa streljani

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - Dopunom forenzičkog nalaza pogibije dvojice gardista Dragana Jakovljevića i Dražena Milovanovića na Topčideru 2004. godine, utvrđeno je da su oni bili razoružani, a potom ubijeni, rekao je danas Tanjugu jedan od punomoćnika porodica… »

Zadrugama po 12,5 miliona dinara

RTV 12.05.2017
BEOGRAD - Ministar bez portfelja zadužen za regionalni razvoj Milan Krkobabić kaže da će postojeće, ali i novoosnovane zadruge dobiti po 12,5 miliona dinara. On je pojasnio da se novac ne može trošiti za pokrivanje dugovanja ukoliko zadruga ima… »