Društvo arhiva vesti 13.05.2017

U nedelju sve osim snega: Sunce, oblaci, kiša i do 27 stepeni!

Kurir 13.05.2017
BEOGRAD - U Srbiji će u nedelju ujutru po kotlinama biti mestimično sa maglom, a tokom dana u većini krajeva pretežno sunčano uz dnevni razvoj oblačnosti mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima sa grmljavinom. Duvaće slab i umeren… »

Kakvu hranu jedemo?

RTS 13.05.2017
Odgovor na pitanje da li građani u Srbiji jedu kvalitetnu hranu nije ni malo jednostavan, jer je to vrlo kompleksno pitanje, jedinstveni su u tom stavu stručnjaci koji se bave kvalitetom hrane, sertifikacionih firmi i predstavnici potrošača. Na… »

Vojska da se obučava, komunalcima zelene površine

B92 13.05.2017
Cilj Ministarstva odbrane je da zelene površine budu održavane, kao i do sada, a da se omogući javnim komunalnim preduzećima da eventualno zaposle nove ljude. Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, u Ministarstvu odbrane održan je… »

Priština odložila hrvatsko "skeniranje" Srbije u Briselu

Vesti online 13.05.2017
Zbog pada kosovske vlade, hrvatski poslanici u Evropskom parlamentu (EP) moraće da sačekaju jun da bi mogli da iznesu svoje kritike na račun Srbije. Hrvatska je podnela čak trećinu amandmana na Izveštaj o napretku Srbije, ali neće moći da ih… »

U riziku od siromaštva 49,8 odsto višečlanih porodica

Politika 13.05.2017
U susret Međunarodnom danu porodice, koji se obeležava 15. maja organizacija SOS Dečija sela Srbija podsetila je danas na neophodnost stvaranja okruženja koje će podržati razvoj porodice i podršku najugroženijim porodicama. U saospstenju ove… »

Ercegovac: Urgentnom centru potreban kadar i zalihe krvi

Blic 13.05.2017
Urgentnom centru nedostaju gotovo sve profesije, a najviše anesteziolozi, radiolozi i medicinske sestre, kaže direktor Urgentnog centra u Beogradu Marko Ercegovac. On kaže da su pacijenti kojima je juče urađena transplatacija dobro i poziva građane… »

Haos u Frankfurtu: Srpski novinari zarobljeni na aerodromu

Kurir 13.05.2017
BEOGRAD/FRANKFURT - Zbog otkazivanja leta za Beograd grupa srpskih novinara uz veliki broj drugih putnika ostala je zarobljena na frankfurtskom aerodromu. Let je bio predviđen sinoć za 21.55, ali je otkazan zbog najavljenog jakog nevremena, kao i… »

Prosvetni radnici počeli drugi štrajk glađu

Novi magazin 13.05.2017
Prosvetni radnici Živadin Disić i Petar Blagojević kojima su vraćene licence nakon štrajka u februaru, počeli su danas drugi štajk glađu jer nije ispunjen njihov zahtev da budu vraćeni na posao. Forum beogradskih gimnazija naveo je da je dobio… »

Ministarstvo: Edukacijom protiv opasnih internet "igara"

B92 13.05.2017
Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić, saopštila je da su edukacija i prevencija ključni faktori u suzbijanju zloupotrebe novih tehnologija. To se naročito odnosi, kako je rekla, na decu i mlade. Povodom medijskih navoda i… »

Na današnji dan, 13. maj

B92 13.05.2017
1619 - Po nalogu princa Morisa od Nasaua pod optužbom za religioznu subverziju pogubljen je holandski državnik Johan fan Oldenbarnevelt, osnivač moderne holandske države. 1717 - U Beču je rođena austrijska carica, češka i mađarska kraljica Marija… »