Ekonomija arhiva vesti 13.05.2017

Lista 50 najjeftinijih zemalja za život, Srbija na 18. mestu

Novi magazin 13.05.2017
Američki magazin Time objavio je listu od 50 najjeftinijih zemalja na svetu za život. Kako je objašnjeno, kao parametri za sastavljanje liste, GoBankingRates je rangirao zemlje na osnovu četiri dostupne mere koje je objavio Numbeo, online baza… »

Vujović: Javni dug Srbije se uvećao svega dve milijarde evra

Nova ekonomija 13.05.2017
Javni dug Srbije se u poslednje dve i po godine uvećao svega dve milijarde evra, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. Naveo je da je na početku sprovođenja reformi 2015. iznosio 22,2 milijarde, a danas je 24,1 milijardu evra. "Od kada smo… »

Mihajlović: Radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega počinju naredne godine

SEEbiz 13.05.2017
PEKING - Ministarka Zorana Mihajlović rekla je u Pekingu da se može očekivati da radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega na Koridoru 11 počnu naredne godine. "Potpisujemo Memorandum, a vrednost je 400 miliona evra. Očekujemo da, sa dokmentacijom… »

Dačić: Poljoprivreda najveći potencijal razvoja Srbije

Blic 13.05.2017
Poljoprivreda je jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije, i vlada će nastaviti da pomaže kako poljoprivredne proizvođače tako i prerađivačku industriju, rekao je prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić na otvaranju 84… »

Otvoren 84. Novosadski sajam Dačić: Poljoprivreda je najveći potencijal Srbije, koji nikad nije stao

Kurir 13.05.2017
NOVI SAD - Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, danas je na Novosadskom sajmu otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada… »

Ponedeljak poslednji dan za uplatu druge rate poreza na imovinu

Gde investirati 13.05.2017
Bilo da ste dobili ili ne rešenje za porez, ponedeljak je poslednji rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu. Ukoliko vam rešenje još nije dostavljeno, potrebno je da uplatite iznos poslednje lanjske rate, a u slučaju da na rašenju kasnije… »

Promene na računima - šta znači nalepnica u boji

B92 13.05.2017
Na prodajnim i ugostiteljskim objektima u Srbiji do kraja 2017. mogle bi da se nađu nove nalepnice sa upadljivom oznakom. Reč je o nalepnici za vrstu računa koji su ti objekti u obavezi da izdaju građanima, odnosno da li je reč o obavezi izadavanja… »

NBS: Kamatna stopa ostaje na nivou od 4,0 odsto

Politika 13.05.2017
Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 4,0 odsto, saopšteno je iz kabineta Guvernerke Jorgovanke Tabakovića. Na sednici izvršnog odbora, koja je održana u petak, Izvršni odbor je usvojio… »

"BK Tesla" potpisala Memorandum s kineskom firmom MCC

RTV 13.05.2017
BEOGRAD - Kompanija "BK Tesla" potpisala je danas Memorandum o saradnji sa kineskom državnom kompanijom MCC (China Metallurgical Construction Engineering Group), saopštila je "BK Group d.o.o". Gradiće se objekat koji će promeniti lice Beograda, navodi… »

Nemačka traži preko milion radnika

Nova ekonomija 13.05.2017
Čak milion i šezdeset i četiri hiljade slobodnih radnih mesta nudi se ovog trenutka na nemačkom tržištu rada. Prema podacima tamošnjeg Instituta za istraživanje tržišta rada, ovo je istorijski zapis, Nemačka nikada nije imala toliku potrebu za… »