Ekonomija arhiva vesti 13.05.2017

Srbija 18. na svetskoj listi najjeftinijih zemalja za život

Radio 021 13.05.2017
Američki magazin "Time" objavio je listu od 50 najjeftinijih zemalja na svetu za život, a Srbija se nalazi na 18. mestu te liste. Kako je objašnjeno, kao parametri za sastavljanje liste, GoBankingRates je rangirao zemlje na osnovu četiri dostupne mere… »

Vujović: Niko nije želeo ovoliki pad proizvodnje u EPS-u

Radio 021 13.05.2017
Ministar finansija Dušan Vujović rekao je tokom rasprave u parlamentu da niko nije želeo toliki pad proizvodnje u EPS-u. "Nije pala proizvodnja u prvom tromesečju jer je to neko želeo, već zbog toga što su se tada dogodile razne promene. Između… »

Srbija u Kini potpisuje važne ugovore za budućnost države

Dnevnik 13.05.2017
PEKING: Potpredsednica Vlade Zorana Mihajlovć izjavila je danas u Pekingu, gde boravi u okviru delegacije koju predvoji premijer Aleksandar Vučić da se može očekivati da radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega na Koridiru 11 počnu naredne… »

Dačić: Ona nam jedina nije zakazala

B92 13.05.2017
Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, na Novosadskom sajmu otvorio je prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić. Dačić je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da… »

Srbija želi veći obim razmene sa BiH

Beta 13.05.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić izjavio je danas u Novom Sadu da su Srbija i Bosna i Hercegovina važni spoljnotrgovinski partneri medju kojima robna razmena iznosi više od 1,5 milijardi evra, ali da "time nisu zadovoljni". "Želimo još… »

Ponedeljak poslednji dan za uplatu druge rate poreza na imovinu

Gde investirati 13.05.2017
Bilo da ste dobili ili ne rešenje za porez, ponedeljak je poslednji rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu. Ukoliko vam rešenje još nije dostavljeno, potrebno je da uplatite iznos poslednje lanjske rate, a u slučaju da na rašenju kasnije… »

Na radnjama i kafićima uskoro nalepnice jarkih boja

Radio 021 13.05.2017
Na radnjama i ugostiteljskim objektima u Srbiji do kraja godine mogle bi da se nađu nove nalepnice sa upadljivom oznakom. Reč je o nalepnici za vrstu računa koji su ti objekti u obavezi da izdaju građanima, odnosno da li je reč o obavezi izadavanja… »

NBS: Kamatna stopa ostaje na nivou od 4,0 odsto

Politika 13.05.2017
Izvršni odbor Narodne banke Srbije odlučio je na da referentnu kamatnu stopu zadrži na nivou od 4,0 odsto, saopšteno je iz kabineta Guvernerke Jorgovanke Tabakovića. Na sednici izvršnog odbora, koja je održana u petak, Izvršni odbor je usvojio… »

Gradiće Tesla grad: Kompanija BK Tesla potpisala Memorandum s kineskom firmom MCC

Kurir 13.05.2017
BEOGRAD - Kompanija BK Tesla potpisala je danas Memorandum o saradnji sa kineskom državnom kompanijom MCC (China Metallurgical Construction Engineering Group), saopštila je BK Group d.o.o. Gradiće se objekat koji će promeniti lice Beograda, navodi se… »

Nemačka traži preko milion radnika

Nova ekonomija 13.05.2017
Čak milion i šezdeset i četiri hiljade slobodnih radnih mesta nudi se ovog trenutka na nemačkom tržištu rada. Prema podacima tamošnjeg Instituta za istraživanje tržišta rada, ovo je istorijski zapis, Nemačka nikada nije imala toliku potrebu za… »