Izvor: B92 arhiva vesti 13.05.2017

Direktor Urgentnog: Fale nam sve profesije

B92 13.05.2017
Direktor Urgentnog centra u Beogradu Marko Ercegovac izjavio je da Urgentnom centru nedostaju gotovo sve profesije. Kako je rekao, nedostaju najviše anesteziolozi, radiolozi i medicinske sestre. Dodaje da je fokus Urgentnog centra na tome da se poboljša… »

Remi Jokanovićevog Fulama u borbi za PL

B92 13.05.2017
Tim koji sa klupe predvodi srpski stručnjak Slaviša Jokanović igrao je nerešeno sa Redingom 1:1 u prvoj utakmici plejofa Čempionšipa. Bolji iz dvomeča ide na Vembli i dolazi na korak od ulaska u Premijer ligu. Nijedna ekipa nije uspela da prevlada… »

Cveće Draži i zašto Drašković ne ide na Ravnu Goru

B92 13.05.2017
Srpski pokret obnove (SPO) položio je venac na spomenik generalu Dragoljubu Mihailoviću na Ravnoj Gori. Kako se navodi u saopštenju SPO, venac je položen uz prisustvo par stotina pristalica kojima se jedino obratio Mirko Čikiriz potpredsednik te… »

Prosvetni radnici ponovo štrajkuju glađu

B92 13.05.2017
Prosvetni radnici Živadin Disić i Petar Blagojević kojima su vraćene licence nakon štrajka u februaru, počeli su drugi štajk glađu. Oni su to učinili jer nije ispunjen njihov zahtev da budu vraćeni na posao. Forum beogradskih gimnazija naveo je… »

"Sajam vraća sjaj, potvrda preporoda"

B92 13.05.2017
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović na ceremoniji otvaranja 84. međunarodnog poljoprivrednog sajma, rekao je da ta manifestacija vraća raniji sjaj. On je istakao da je to potvrda ekonomskog preporoda naše privrede, uključujući i poljoprivredu… »

Putin u Kini počasni gost, ali nosi nešto posebno

B92 13.05.2017
Ruski predsednik Vladimir Putin će na predstojećem Samitu o "Putu svile" izneti konkretne inicijative za izgradnju najkraće i najisplativije saobraćajne rute. To je saopštio pomoćnik ruskog predsednika Jurij Ušakov. "Vladimir Putin će predstaviti… »

Ministarstvo: Edukacijom protiv opasnih internet "igara"

B92 13.05.2017
Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić, saopštila je da su edukacija i prevencija ključni faktori u suzbijanju zloupotrebe novih tehnologija. To se naročito odnosi, kako je rekla, na decu i mlade. Povodom medijskih navoda i… »

Kraj za Mustafu – neće više ni da se kandiduje

B92 13.05.2017
Kosovski premijer Isa Mustafa izjavio je da verovatno neće biti kandidat svog Demokratskog saveza Kosova (DSK) za predsednika vlade na parlamentarni izborima. On je povodom godišnjice stranke u Istoku, okupljenima rekao da je u razgovoru sa najbližim… »

UK KLS: Saopštenje Partizana je poziv na linč

B92 13.05.2017
Udruženje klubova KLS osudilo je saopštenje Partizana i istaklo da se može tretirati kao poziv na linč i javno narušavanje bezbednosti direktora Leona Deleona. Deleon je ranije ove nedelje demantovao navode Partizana da liga selektivno kažnjava… »

Šta je Wanna Decryptor, virus koji je izazvao haos u svetu?

B92 13.05.2017
U skoro stotinu zemalja širom sveta izveden je veliki hakerski napad kojim se traži 300 dolara ako želite da oslobodite kompjuter od virusa "Wanna Decryptor", softvera koji ga blokira i ne dozvoljava njegovo korišćenje dok se hakerima ne isplati… »