Izvor: B92/Društvo arhiva vesti 13.05.2017

Nedeljno leto, a biće i hladovine / VIDEO

B92 13.05.2017
U Srbiji će po kotlinama mestimično biti magla, a tokom dana u većem delu pretežno sunčano. Uz dnevni razvoj oblačnosti biće i mestimično s kratkotrajnom kišom ili pljuskovima s grmljavinom, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod… »

Vojska da se obučava, komunalcima zelene površine

B92 13.05.2017
Cilj Ministarstva odbrane je da zelene površine budu održavane, kao i do sada, a da se omogući javnim komunalnim preduzećima da eventualno zaposle nove ljude. Na inicijativu ministra odbrane Zorana Đorđevića, u Ministarstvu odbrane održan je… »

Direktor Urgentnog: Fale nam sve profesije

B92 13.05.2017
Direktor Urgentnog centra u Beogradu Marko Ercegovac izjavio je da Urgentnom centru nedostaju gotovo sve profesije. Kako je rekao, nedostaju najviše anesteziolozi, radiolozi i medicinske sestre. Dodaje da je fokus Urgentnog centra na tome da se poboljša… »

Prosvetni radnici ponovo štrajkuju glađu

B92 13.05.2017
Prosvetni radnici Živadin Disić i Petar Blagojević kojima su vraćene licence nakon štrajka u februaru, počeli su drugi štajk glađu. Oni su to učinili jer nije ispunjen njihov zahtev da budu vraćeni na posao. Forum beogradskih gimnazija naveo je… »

Ministarstvo: Edukacijom protiv opasnih internet "igara"

B92 13.05.2017
Beograd -- Državni sekretar u Ministarstvu trgovine Tatjana Matić, saopštila je da su edukacija i prevencija ključni faktori u suzbijanju zloupotrebe novih tehnologija. To se naročito odnosi, kako je rekla, na decu i mlade. Povodom medijskih navoda i… »

Na današnji dan, 13. maj

B92 13.05.2017
1619 - Po nalogu princa Morisa od Nasaua pod optužbom za religioznu subverziju pogubljen je holandski državnik Johan fan Oldenbarnevelt, osnivač moderne holandske države. 1717 - U Beču je rođena austrijska carica, češka i mađarska kraljica Marija… »

"Pogrešna predstava o pomoru, uranijum ne dovodi do raka"

B92 13.05.2017
Beograd -- Epidemiolog doktor Zoran Radovanović navodi da se u javnosti stvara pogrešna predstava "o pomoru od raka u Srbiji", navode "Večernje novosti". Kako kaže, u Srbiji nema epidemije raka. "Nijedan naš kompetentan stručnjak, a za epidemije su… »

U ponedeljak počinje redovno majsko zasedanje Sabora SPC

B92 13.05.2017
Beograd -- Redovno prolećno zasedanje Svetog arhijerejskog sabora počeće u ponedeljak svetom liturgijom u crkvi svetih Apostola u Pećkoj Patrijaršiji. Radni deo će početi, kako se očekuje, u popodnevnim satima u Beogradskoj patrijaršiji. Sabor je… »

Sloboda za Haradinaja – iz ruke supruge Tonija Blera

B92 13.05.2017
Nekadašnji vođa OVK Ramuš Haradinaj nije izručen Srbiji po optužnici za ratne zločine jer je za braniteljku imao Čeri Bler. Kako piše Politika, bivšeg haškog optuženika pred sudom u Kolmaru branili su advokati britanske pravne kuće "Matriks… »

"Beli se vraća" – Stoja dolazi u Mladenovac

B92 13.05.2017
Od završetka predsedničkih izbora u Srbiji u široj javnosti nema Ljubiše Preletačevića Belog, ali bi on mogao da uskoro da se vrati – zbog Stoje. Zvezda filmova za odrasle Džesika Stojadinovič, kontaktirala je članove pokreta "Beli – Samo… »