Izvor: B92/Politika arhiva vesti 13.05.2017

Erdogan Vučiću: Mi Srbiju smatramo susedom

B92 13.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom. Vučić je sa Erdoganom razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima. Vučić… »

Dačić: Savet Haradinaju - skrati jezik / VIDEO

B92 13.05.2017
Novi Sad -- Bivši šef Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker je radio planski deo posla na stvaranju albanske države na teritoriji Srbije, kaže Ivica Dačić. Kako kaže, sada vidimo da je to zapravo koncepcija velike Albanije o kojoj govori… »

"Potežica se prvi protivio zatvaranju ambasade u Libiji"

B92 13.05.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić kaže da nikakvi izveštaji ne govore o tome da je ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica stradao u pokušaju otmice. On je tako odgovorno na spekulacije u pojedinim medijima, istakao da je reč o saobraćajnoj… »

Simić: Izjave Haradinaja ne doprinose stabilnosti

B92 13.05.2017
Predsednik Srpske liste Slavko Simić je izjavio da izjava Ramuša Haradinaja ne doprinosi miru i stabilnosti. Osim toga, on je naveo da se izjave albanskih političara koriste za unutrašnje potrebe i da bi međunarodna zajednica morala da reaguje, a pre… »

Han: Evropska unija je pošten partner regiona

B92 13.05.2017
Srbija je napravila izvanredan napredak u poslednjim godinama, prošla je dug put od izolacije, recesije i nestabilnosti, i sada je vrlo cenjeni igrač u regionu. To je poručio evropski komesar za politiku susedstva i pregovore o proširenju Johanes Han… »

Vulin: Blajburg najveći skup fašista i neonacista u Evropi

B92 13.05.2017
Lazarevac -- U Blajburgu će se okupiti više desetina hiljada ustaša koji će nekažnjeno pokazivati mržnju, izjavio je ministar za rad, Aleksandar Vulin. Kako kaže, to je najveći skup fašista i neonacista u Evropi. "Baš danas u Baljburgu će se… »

"Ako Dačić nema obraza, Vučić treba da ga smeni"

B92 13.05.2017
Potpredsednik SDS Marko Đurišić ocenio je da je obaveza premijera Aleksandra Vučića da smeni ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića. On je rekao da Vučić to treba da učini ukoliko Dačić sam ne podnese ostavku zbog pogibije ambasadora Srbije u… »

Vlada postavila Đokovića za počasnog konzula u Monaku

B92 13.05.2017
Beograd -- Vlada Srbije odlučila je da Goran Đoković bude počasni konzul Srbije u Monaku, objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Goran Đoković je stric tenisera Novaka Đokovića. U "Službenom glasniku" objavljena je i odluka i otvaranju… »

Dačić: U Francuskoj se desile promene, vraćamo ambasadora

B92 13.05.2017
Beograd -- U Francuskoj su se dogodile promene, izabran je novi predsednik, zbog čega je doneta odluka da ambasador Srbije bude vraćen na dužnost, kaže Ivica Dačić. Rajko Ristić, koji je krajem aprila povučen iz Pariza na konsultacije zbog odluke… »

Haradinajeva partija: Ramuš je heroj, Dačić je prevarant

B92 13.05.2017
Alijansa za budućnost Kosova ocenila je da je Ramuš Haradinaj "heroj svoje zemlje", a da je ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić "ordinarni prevarant". "Bivši saradnik balkanskog kasapina Ivica Dačić je poručio Ramušu Haradinaju da skrati… »