Izvor: B92/Zabava arhiva vesti 13.05.2017

Otkriće "bez presedana": Pronađena grobnica sa 17 mumija

B92 13.05.2017
Egipatski arheolozi otkrili su 17 mumija u katakombama u provinciji Minja, južno od prestonice Kaira, saopštilo je danas Ministarstvo za antikvitete. "Pronašli smo katakombe sa velikim brojem mumija unutra", rekao je Salah al Koli, profesor… »

Naftaš iz Londona bivšoj supruzi mora da plati 583 miliona dolara

B92 13.05.2017
Londonski trgovac naftom moraće bivšoj supruzi da plati 583 miliona dolara ili 41,5 odsto svog bogatstva, u jednoj od najvećih brakorazvodnih parnica u istoriji Engleske. Šezdesetjednogodišnjak, čiji identitet nije objavljen, upoznao je 44-godišnju… »

Policajci tvrde: Pacovi popili na hiljade litara alkohola

B92 13.05.2017
Na stotine hiljada litara konfiskovanog alkohola nestalo je iz policijskog skladišta u istočnoj Indiji. Policija tačno zna i ko je krivac. Policajci, koji su bili zaduženi za skladište, tvrde da su alkohol popili pacovi. Sada je pokrenuta i zvanična… »

Džeremi Klarkson: U Hrvatskoj bilo bolje za vreme Tita?

B92 13.05.2017
Džeremi Klarkson, Ričard Hamond i Džejms Mej, zvezde emisije "Grand Tour" (ranije "Top Gear"), trenutno gostuju u Hrvatskoj. Majstor skandala Džeremi Klarkson napisao je na Tviteru da je u Hrvatskoj upoznao čoveka koji podržava Džeremija Korbina… »

Šta bi se dogodilo da na Zemlji nestane kiseonika na pet sekundi?

B92 13.05.2017
U prvi mah se čini da pet sekundi bez kiseonika svako može da izdrži bez problema. Ali, upravo toliko kratak vremenski period bez tog važnog hemijskog elementa bi na Zemlji prouzrokovalo potpuni haos. BuzzFeed je objavio video u kojem otkriva šta bi… »

Leš misterioznog džinovskog stvorenja pronađen na obali

B92 13.05.2017
Leš ogromnog morskog stvorenja pronađen je na obali indonežanskog ostrva Seram. Petnaest metara dug leš primetio je 37-godišnji Asrul Tuanakota, koji je tu prolazio po mraku i u početku mislio da je pred njim brod. Uzrok smrti i pravo poreklo ovog… »

Papa: Vizije u Međugorju nemaju vrednost, ali nekima pomažu

B92 13.05.2017
Papa Franja je odbacio izveštaje o neprestanim pojavama Device Marije u Medđugorju, ističući da te vizije "nemaju mnogo vrednosti", iako je samo to svetilište u BiH pomoglo nekim katolicima da nađu Boga. Papa je tako prvi put objavio neki detalj o… »

24 minuta: Kultura i kulinarstvo – tortiranje Levija

B92 13.05.2017
Gde se ukrštaju vesti iz kulture i kulinarstva? Odgovor na to je dao Zoran Kesić u novoj epizodi emisije 24 minuta. "Festival dokumentarnih fimova Beldoks našao je način da privuče pažnju javnosti i medija, uz veliku pomoć komunističkog dela… »

Da li razlika u godinama između partnera utiče na trajanje veze?

B92 13.05.2017
"Srce želi to što želi", "Ljubav je slepa" i "Godine su samo broj" dobro su poznati klišei. Ipak, naučnici tvrde da razlika u godinama između partnera može da odredi dugovečnost veze. Iako svako pravilo ima izuzetke, istraživanja pokazuju da… »

Postavio kameru da vidi ko sve pije vodu i oduševio se

B92 13.05.2017
Video-snimak na kojem može da se vidi koje su sve životinje došle da ugase svoju žeđ postao je viralan na inernetu, a nastao je iz znatiželje. Džon Vels iz Teksasa postavio je kameru u kantu s vodom kako bi snimio ko je sve u toku dana došao da… »