Izvor: Benchmark/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.05.2017

Google Project Treble: modularna baza je rešenje za nadogradnje Androida

Benchmark 13.05.2017
Ažuriranja Android verzija su neverovatno spora za svaki uređaj koji nije Nexus ili Pixel. Ovo je realnost od samog početka postojanja operativnog sistema, a do sada ništa nije uspelo da promeni situaciju. Google ipak misli da može da pomogne… »

Ubisoft će tri meseca ispravljati tehničke probleme u Rainbow Six Siege

Benchmark 13.05.2017
Ubisoft je poručio da će naredna tri meseca provesti radeći na ispravljanju tehničkih problema koji postoje u igri Rainbow Six Siege, zbog sve veće zabrinutosti u gejming zajednici. Igrači ovog popularnog multiplejer naslova se već neko vreme žale… »

Apple i Canonical pomažu Microsoft-u da unapredi Windows 10

Benchmark 13.05.2017
Prošlo je vreme kada je Microsoft bio žestok rival kompanijama Canonical i Apple, kada su ga mnogi opisivali kao neprijatelja. U to vreme svaka od ovih kompanija se fokusirala ekskluzivno na svoje proizvode bez namere dodavanja interoperabilnosti sa… »

Youtube drži ljude podalje od piraterije

Benchmark 13.05.2017
Prethodnih meseci insajderi iz muzičke industrije su kritikovali Youtube tvrdivši da utiče na prodaju. Međutim, novo istraživanje koje je sprovedeno sugeriše drugačije. Studija je pokazala da Youtube drži korisnike podalje od piraterije, i da nema… »

Windows 10 Redstone 3 će omogućiti copy-paste sa jednog na drugi uređaj

Benchmark 13.05.2017
Microsoft je na svojoj Build developer konferenciji najavio i clipboard baziran na cloud-u, potpuno novu funkciju koja omogućava copy i paste sa jednog na drugi uređaj. Ovo će biti moguće uz cloud, ali i ranije su korisnici Windowsa to mogli da učine… »

Ovo je novi korisnički interfejs Windowsa 10, Fluent Design System

Benchmark 13.05.2017
Microsoft je na Build konferenciji potvrdio da će Windows 10 Redstone 3, koji će biti pokrenut kao Windows 10 Fall Creators Update, doći sa onim što kompanija naziva Fluent Design System. On ne samo da će poboljšati korisnički interfejs operativnog… »

Potražnja za računarima će ponovo porasti ove godine

Benchmark 13.05.2017
Predsednik kompanije Compal Rej Čen, koja je jedna od najvećih proizvođača računara na svetu, očekuje da se potražnja za računarima ponovo vrati rastu u 2017. godini. Do toga će doći zbog trenda zamene u obrazovnom sektoru koji je pokrenuo… »

Kako snimiti dobru fotografiju na iPhone 7 telefonu?

Benchmark 13.05.2017
Kamera na iPhone 7 telefonu je bila prodajni adut Apple-a, i ispostavilo se iz dobrog razloga. Kvalitet fotografija koji može da se snimi se povećava sa svakim novim izdanjem telefona, a kamera kod smartfona je sada postala primarni način za korisnike… »

Brzo punjenje Galaxy S8 telefona radi samo kad je ekran isključen

Benchmark 13.05.2017
Brzo punjenje je postala standardna funkcija kod smartfona danas, pa zaista nije bilo iznenađenje da vidimo kako Samsung Galaxy S8 dolazi sa tom funkcijom. Kada uzmete u obzir da su i neki prethodni Samsungovi telefoni imali tu funkciju, onda je svakako… »

Objavljen Samsung Z4 sa Tizen 3.0 platformom

Benchmark 12.05.2017
Za one, kojima je potreban jednostavan i funkcionalan uređaj, Samsung donosi novi Z4 telefon. Samsung Z4 se fokusira na lakoću korišćenja i društvene mreže, a nudi Tizen operativni sistem. Samsung Z4 ima 4.5-inčni ekran, što ga čini manjim od… »