Izvor: Gde investirati arhiva vesti 13.05.2017

Peking: Vučić se sastao sa Erdoganom

Gde investirati 13.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se u Pekingu sa predsednikom Turske Redžepom Tajipom Erdoganom sa kojim je razgovarao o ekonomskoj saradnji dve zemlje i situaciji u regionu, kao i zajedničkim infrastrukturnim projektima. Vučić je izrazio… »

Europol istražuje globalni sajber napad; Pogođene evropske bolnice, železnice, banke…

Gde investirati 13.05.2017
Policijska agencija Evropske unije Europol saopštila je da sarađuje sa zemljama pogođenim globalnim napadom kompjuterskog virusa kako bi suzbila pretnju i pomogla žrtvama. U saopštenju Centra za sajber kriminal Europola, poznatog kao EC3, saopštio… »

Wikileaks nudi 100.000 dolara za snimak razgovora Trumpa i bivšeg direktora FBI

Gde investirati 13.05.2017
Wikileaks je ponudio 100.000 dolara onome ko im dostavi snimke razgovora predsednika SAD Donalda Trumpa i smenjenog direktora FBI James Comeyja. “Wikileaks nudi 100.000 dolara za snimke razgovora Trumpa i Comeyja”, napisala je organizacija na svojoj… »

Severna Koreja spremna za razgovore sa SAD, pod “pravim uslovima”

Gde investirati 13.05.2017
Visoka zvaničnica Severne Koreje izjavila je da je Pjongjang voljan da razgovara sa Vašingtonom pod “pravim uslovima”, pokrećući mogućnost bilateralnog kontakta između lidera ovih zemalja, prenela je novinska agencija Jonhap. “Imali bismo… »

Srbija na 18. mestu liste najjeftinijih zemalja za život

Gde investirati 13.05.2017
Američki magazin Time objavio je listu od 50 najjeftinijih zemalja na svetu za život, a na toj listi se nalazi i Srbija. Kako je objašnjeno, kao parametri za sastavljanje liste, GoBankingRates je rangirao zemlje na osnovu četiri dostupne mere koje je… »

Dušan Vujović: Javni dug Srbije se uvećao svega 2 milijarde evra

Gde investirati 13.05.2017
Javni dug Srbije se u poslednje dve i po godine uvećao svega dve milijarde evra, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. Naveo je da je na početku sprovođenja reformi 2015. iznosio 22,2 milijarde, a danas je 24,1 milijardu evra. “Od kada smo… »

Otvoren 84. međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu

Gde investirati 13.05.2017
Međunarodni poljoprivredni sajam, 84. po redu, danas je na Novosadskom sajmu otvorio prvi potpredsednik Vlade Srbije Ivica Dačić koji je istakao da je poljoprivreda jedan od najvećih potencijala privrednog razvoja Srbije i da će vlada nastaviti da… »

Ponedeljak poslednji dan za uplatu druge rate poreza na imovinu

Gde investirati 13.05.2017
Bilo da ste dobili ili ne rešenje za porez, ponedeljak je poslednji rok za plaćanje druge rate poreza na imovinu. Ukoliko vam rešenje još nije dostavljeno, potrebno je da uplatite iznos poslednje lanjske rate, a u slučaju da na rašenju kasnije… »

Wall Street: Najlošija nedelja u skoro mesec dana

Gde investirati 13.05.2017
Američke berze su poslovale protekle nedelje sa najslabijim rezultatima u skoro mesec dana, što je uglavnom posledica političke neizvesnosti nakon što je Donald Tramp otpustio direktora FBI Džejmsa Komija. Komi je odigrao ključnu ulogu u… »

Avganistan: Pogoršanje situacije uprkos većem angažovanju međunarodnih snaga?

Gde investirati 13.05.2017
Prošlo je tri meseca otkako je glavni komandant američkih i internacionalnih snaga u Avganistanu zatražio nekoliko hiljada vojnika više, kako bi se izašlo iz „pat“ pozicije, piše Glas Amerike. Pojedini zvaničnici kažu da je Trampova… »