Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 13.05.2017

Tramp planira da brzo imenuje Komijevog naslednika u FBI

Glas Amerike 13.05.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da će brzo nominovati novog direktora Federalnog istražnog biroa, pošto je ranije ove nedelje izazvao lavinu reakcija kada je otpustio čoveka na čelu agencije, koja vodi istragu moguće povezanosti između… »

Pjongjang spreman za pregovore sa SAD?

Glas Amerike 13.05.2017
Visoka zvaničnica Severne Koreje izjavila je da bi Pjongjang bio spreman da pregovara sa SAD - pod odgovarajućim uslovima. Generalna direktorka za pitanja SAD u ministarstvu spoljnih poslova Severne Koreje Čo Son Hui je, u razgovoru sa novinarima na… »

Da li ste za "virtuelnu limunadu"?

Glas Amerike 13.05.2017
Osobe koje konzumiraju zaslađena gazirana pića imaju veće šanse da umru od srčanog udara, dijabetesa ili da dobiju giht, vrstu artritisa. A, istraživači kažu da je izbegavanje gaziranih pića jednostavan način za smanjenje stope gojaznosti. Zato… »

Muškarci i žene zajedno u nekonvencionalnoj džamiji

Glas Amerike 13.05.2017
U džamijama širom sveta, muškarci i žene se mole odvojeno. Mole se u odvojenim prostorijama ili su razdvojeni zavesom. Međutim u Berkliju u Kaliforniji, gradu poznatom po tome što prkosi i menja tradicije, grupa muslimanki pokušava upravo to… da… »

Vlasnici: Nećemo prodati imanja zbog zida na granici

Glas Amerike 13.05.2017
Dok predsednik Tramp traži izvore finansiranja za izgradnju zida na granici sa Meksikom, Sekretarijat za unutrašnju bezbednost definisao je područja „visokog prioriteta“ poput doline Rio Grande u Teksasu. Ali, ljudi koji tamo imaju placeve već su… »