Izvor: iKragujevac arhiva vesti 13.05.2017

Kakvu hranu jedemo?

iKragujevac 13.05.2017
Odgovor na pitanje da li građani u Srbiji jedu kvalitetnu hranu nije ni malo jednostavan, jer je to vrlo kompleksno pitanje, jedinstveni su u tom stavu stručnjaci koji se bave kvalitetom hrane, sertifikacionih firmi i predstavnici potrošača. Koliko… »

Traže povratak na posao: Nastavnici štrajkuju glađu!

iKragujevac 13.05.2017
Nastavnici Petar Blagojević iz Kragujevca i Živadin Disić iz Niša počeli su danas štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete u Beogradu tražeći da posle više godina od dobijanja otkaza budu vraćeni na posao. Petar Blagojević, koji je predavao… »

Privredni sud u Kragujevcu odlučuje: Strahuju od stečaja staklare!

iKragujevac 13.05.2017
Sindikati Srpske fabrike stakla u Paraćinu zabrinuti za sudbinu giganta sa 825 zaposlenih. Kolaps zbog nerešenih vlasničkih odnosa i nagomilanih dugovanja. Privredni sud u Kragujevcu je za 18. maj zakazao ročište na kojem će se odlučiti o otvaranju… »

Bravo Kragujevčani: Sakupleno 48. jedinica krvi!

iKragujevac 13.05.2017
Najstarije Udruženje dobrovoljnih davaoca krvi u Kragujevcu „Čika Jaza” Bagremar ugostlo je juče dobrovoljne davaoce krvi iz cele Srbije. Svečano okupljanje bilo je kod spomenika „Kapljice krvi” u blizini Mesne zajednice Bagremar. Akcija je… »

Sedam novih načina da koristite pivo

iKragujevac 13.05.2017
Prva asocijacija na pivo je pijanstvo. Ovo alkoholno piće koje spada u prehrambene proizvode, ima mnogo drugih korisnih namena kojih bismo se teško setili sami. Pročitajte sedam korisnih namena piva koje će vam ulepšati i olakšati svakodnevicu: 1… »

Kako da spavate bolje: Korisni saveti za dobar dan!

iKragujevac 13.05.2017
Nedostatak sna može i te kako da utiče na zdravlje, a samo jedna noć nemirnog sna dovoljna je da ugrozi raspoloženje i kondiciju. Postoji mnogo načina na koje možete poboljšati vaš san. Ovo su neki od njih: - Što se mrak više približava… »

Činjenice su tu: Sve više tumora posle bombardovanja!

iKragujevac 13.05.2017
Porast obolevanja od raka je zbog bombardovanja, kaže načelnica Odeljenja neurohirurgije u Kliničkom centru Srbije Danica Grujičić. Kako kaže, "činjenice su tu – svedoci smo svakodnevno pojave sve većeg broja solidnih tumora koji se javljaju 15… »

Bravo: Za kik-boksere tri medalje

iKragujevac 13.05.2017
Na pojedinačnom prvenstvu države u Kragujevcu za pionire, školarce, juniore i žene svih uzrasta, na kome je učestvovalo 56 klubova sa preko 200 takmičara, bokserski klub “OBK Pirot” sa svoja tri takmičara u uzrastu pionira zabeležio je… »

"Srbija bez GMO - Marš protiv Monsanta" Kragujevac 2017

iKragujevac 13.05.2017
"Srbija bez GMO - Marš protiv Monsanta" održaće se javni skup u subotu, 20. maj 2017. godine u Veliki park - kod fontane u Kragujevcu, sa početkom od 11 časova i 30 minuta. Na javnom skupu "Srbija bez GMO - Marš protiv Monsanta" biće izneti stavovi… »

Udes kod Tehničke škole

iKragujevac 13.05.2017
Kako iKragujevac saznaje dogodio se udes u Ulici Radoje Domanović kod Prve tehničke škole u Kragujevcu. Do nezgode je došlo između dva vozila oko 10 časova. Pričinjena je materijalna šteta, a prema nezvaničnim informacijama povređenih nema… »