Izvor: Mondo/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 13.05.2017

Sledi još žešći napad, meta železnica i nuklearke

Mondo 13.05.2017
Bezbednosni stručnjaci konstatuju da se sajber napad od 12. maja smirio i da je u toku sanacija, ali i najavili još žešći udar, koji bi mogao da parališe stotine miliona računara…. Ekspert za sajber bezbednost iz Arizone, Ori Ajzen, tvrdi da… »

On je zaustavio najžešći sajber udar na svetu

Mondo 13.05.2017
Mladi programer iz Velike Britanije uspeo je da zaustavi, kao ga je Evropol okarakterisao, najžešći sajber napad dosad širom sveta. Jedan programer iz Velike Britanije, kako je sam priznao na Twitter mreži, slučajno je aktivirao program za gašenje… »

Odmah ažurirajte Windows, čak i Windows XP!

Mondo 13.05.2017
Microsoft svim korisnicima, koji već nisu imali to u svom Windows OS-u, isporučio zaštitu za aktuelan hakerski problem koji je pogodio 99 zemalja širom sveta! Foto: Promo/Microsoft Microsoft je tokom jutra 13. maja pustio nadogradnju tj. zakrpu za… »

Kako da se zaštitite od najvećeg sajber napada

Mondo 13.05.2017
Saveti MUP Srbija o merama predostrožnosti za sajber napad WCry i WannaCry ransomware. UP i Posebno tužilaštvo za borbu protiv visokotehnološkog kriminala su, povodom sajber napada koji je pogodio više od 99 država i koji je u svetskim bezbednosnim… »

Potvrđen Snapdragon 845

Mondo 13.05.2017
Potvrdio ga niko drugi do - Qualcomm na svom sajtu! Portal TweakTown preneo je vest u kojoj tvrdi da je Qualcomm slučajno na svom sajtu izlistao Snapdragon 845 čipset, koji se očekuje sledeće godine u najnovijim vodećim (flagship) telefonima… »

Honor 9 stiže krajem juna (prve slike)

Mondo 13.05.2017
Naslednik kod nas vrlo popularnog Honor 8 telefona stići će nam krajem juna - ko jedva čeka?! Prema indijskim izvorima, koje je prenela GSMArena, Honor 9 će stići 20. ili 21. juna i koštaće oko 400 evra, kao što je bio slučaj sa Honor 8 telefonom… »

WhatsApp, pa bilo je vreme za ovo!

Mondo 13.05.2017
Neko se u WhatsApp timu setio da nam olakša video pozivanje. Dosad ste, da biste obavili video poziv u okviru WhatsApp aplikacije, morali da idete na ikonicu slušalice, pa odatle da birate glasovni ili video poziv. Sad ne morate više - ikonica video… »

Android nadogradnje stizaće vam brže!

Mondo 13.05.2017
Ažuriranje operativnog sistema na Android telefonima više neće biti toliko sporo i komplikovano uz Project Treble, koji će se pojaviti sa Android O OS-om. Spora ažuriranja proizvođača su ogroman problem za Android, o čemu ne moramo previše da… »