Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 13.05.2017

Veliki sajber napad pogodio na hiljade kompjutera širom sveta

Nova ekonomija 13.05.2017
Veliki sajber napad virusom za koji se veruje da je razvijen u američkoj Nacionalnoj bezbednosnoj agenciji (NSA) pogodio je organizacije širom sveta, piše BBC. Kompjuteri na hiljadama lokacija zaključani su programom koji zahteva 300 dolara u… »

Vujović: Javni dug Srbije se uvećao svega dve milijarde evra

Nova ekonomija 13.05.2017
Javni dug Srbije se u poslednje dve i po godine uvećao svega dve milijarde evra, izjavio je ministar finansija Dušan Vujović. Naveo je da je na početku sprovođenja reformi 2015. iznosio 22,2 milijarde, a danas je 24,1 milijardu evra. "Od kada smo… »

Pokret '7 zahteva' organizuje protest na dan inauguracije Aleksandra Vučića

Nova ekonomija 13.05.2017
Pokret "7 zahteva" najavio je da će organizovati protest na dan inauguracije izabranog predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Skup će najverovatnije biti održan 31. maja, jer tada zvanično predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću ističe mandat, ali… »

Nemačka traži preko milion radnika

Nova ekonomija 13.05.2017
Čak milion i šezdeset i četiri hiljade slobodnih radnih mesta nudi se ovog trenutka na nemačkom tržištu rada. Prema podacima tamošnjeg Instituta za istraživanje tržišta rada, ovo je istorijski zapis, Nemačka nikada nije imala toliku potrebu za… »

Ako ste planirali da odete u prelepo selo u Italiji koje svakom doseljeniku daje 2.000 evra - ništa od toga!

Nova ekonomija 13.05.2017
Svet je izgleda previše reagovao na vest da italijansko selo nudi 2.000 evra samo da se doselite tamo. Ideja da se spakujete i preselite u Ialiju, ipak je suviše dobra da bi bila istinita. Gradonačelnik Bormide, koji je svoj predlog javno izneo, bio je… »

Više se neće dešavati da umrli primaju penzije

Nova ekonomija 13.05.2017
S punom primenom Zakona o opštem upravnom postupku od 1. juna upisivanje u matičnu knjigu umrlih automatski će se prosleđivati sudovima i PIO fondu. Tako da država odmah prestaje isplatu penzija, izjavila je ministarka državne uprave i lokalne… »