Izvor: Pravda arhiva vesti 13.05.2017

Erdogan Vučiću: Prvo da posetite Tursku!

Pravda 13.05.2017
Premijer Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Pekingu sa turskim predsednikom Redžepom Tajipom Erdoganom. Turski šef države pozvao je Vučića da po stupanju na predsedničku dužnost Turska bude prva zemlja koju će posetiti. Srpska delegacija… »

Dačić pobesneo: Ramuše, skrati jezik!

Pravda 13.05.2017
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić poručio je Ramušu Haradinaju da "skrati jezik" i ne govori o "velikoj Albaniji" i velikoalbanskim teritorijalnim pretenzijama na Srbiju. - Šta bi se desilo da ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak i… »

Nastao neviđeni nemir zbog Putina: "Moramo da budemo oprezni. Da li vidite šta Putin radi na Balkanu?"

Pravda 13.05.2017
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson tvrdi da postoji "realna mogućnost" ruskog mešanja u izbore u Velikoj Britaniji u junu, upozozorivši na "prljave poduhvate na zapadnom Balkanu" predsednika Rusije Vladimira Putina. Takođe, smatra da… »

Uzbuna zbog Severne Koreje, Kina odgovara vašingtonu: Ne razumemo šta je problem!

Pravda 13.05.2017
Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je svaka država dobrodošla na forum o kineskom novom "Putu svile", nakon što su SAD upozorile Kinu da prisustvo Severne Koreje može da utiče na učešće drugih država na forumu… »

Vulin: Blajburg je najveća ljaga Evrope i izliće joj se pravo u lice!

Pravda 13.05.2017
U Blajburgu će se danas okupiti više desetina hiljada ustaša koji će nekažnjeno pokazivati mržnju, izjavio je ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin i istakao da je to najveći skup fašista i neonacista u… »

Najopasniji hakerski napad koji je pogodio svet procureo iz nsa: Na udaru i kompjuteri ruskog MUP!

Pravda 13.05.2017
Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je sinoć da su se i njihovi kompjuteri našli na meti hakerskog napada, ali da su na vreme primenjene zaštitne mere pa je virus blokirao tek manje od jedan odsto kompjutera Ministarstva. Inače, ranije… »

Vujanović: Članstvo u NATO je najveća tekovina Crne Gore i Rusija mora da se pomiri s tim!

Pravda 13.05.2017
Ulazak Crne Gore u NATO nije okrenut protiv Rusije, izjavio je danas predsednik, Filip Vujanović na 2BS Forumu u Budvi. - Naša NATO integracija suštinski je, strateški i istorijski interes Crne Gore. Nije okrenuta protiv bilo koga, nije okrenuta… »

Ponovo pokušava da proširi svoj uticaj: Bler savetovao Makrona

Pravda 13.05.2017
Bivši britanski premijer Toni Bler savetovao je novoizabranom predsedniku Francuske Emanuelu Makronu da se usredsredi na "ono što je zaista važno", umesto da troši suviše političkog kapitala na reforme koje neće doneti značajne promene. Bivši… »

Mađarski mediji tvrde da se pušta struja kroz ogradu na granici: Sumnjivo objašnjenje mađarske vlade!

Pravda 13.05.2017
Glavni savetnik predsednika Vlade Mađarske za nacionalnu bezbednost Đerđ Bakondi je demantovao informacije koje su preneli neki internet portali o tome da se "pušta struja" kroz zaštitnu ogradu na srpsko-mađarskoj granici. On na nacionalnoj… »

Scena koja je obišla ceo svet: Oko njega lete dimne bombe i suzavci, a on mirno svira (video)

Pravda 13.05.2017
U jeku protesta u Venecueli koji su odneli više od 40 života zabeležena je i jedna krajnje neobična scena: mladić svira violinu dok oko njega besni sukob policije i demonstranata. Snimak mladića sa šlemom i majicom vezanom preko lica koji svira… »