Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 13.05.2017

Nastavnici štrajkuju glađu, traže povratak na posao

Ritam grada Kg 13.05.2017
Nastavnici Petar Blagojević iz Kragujevca i Živadin Disić iz Niša počeli su danas štrajk glađu ispred Ministarstva prosvete u Beogradu tražeći da posle više godina od dobijanja otkaza budu vraćeni na posao. Petar Blagojević, koji je predavao… »

Obeležen Međunarodni dan medicinskih sestara

Ritam grada Kg 13.05.2017
Centralnom akademijom Nacionalne asocijacije udruženja zdravstvenih radnika Srbije, u Kragujevcu je obeležen Međunarodni dan sestara koji se u svetu obeležava 12. maja u znak sećanja na datum rođenja Florens Najtinegl, utemeljivača moderne… »

Kocka ljudskih prava u dvorištu Narodnog muzeja

Ritam grada Kg 13.05.2017
C31 – Centar za razvoj kulture dečjih prava i Raoul Wallenberg Academy iz Stokholma uz podršku Švedskog Instituta i Ambasade Švedske u Beogradu, od oktobra prošle godine sprovode projekat “Cube – Every person can make a difference“. Projekat… »

Humanitarna predstava – za Teodoru

Ritam grada Kg 13.05.2017
Dramska pozorišna predstava za decu i odrasle „Gospodin Okati”, biće izvedena u Knjaževsko srpskom teatru u nedelju, 14. maja u 18 časova. Predstava je humanitarnog karaktera sa namerom da se prikupi pomoć za lečenje malene Teodore… »

Uhapšeni zbog uzgajanja marihuane

Ritam grada Kg 13.05.2017
Kragujevčanin U. F. (1993) uhapšen je pošto je policija u njegovoj kući pronašla laboratoriju za proizvodnju droge u veštačkim uslovima i 761 gram marihuane u suvom stanju, kao i N. K. (1979), koji je sa njim uzgajao marihuanu. Sumnja se da su… »

Predstavljeni programi podsticaja u poljoprivredi

Ritam grada Kg 13.05.2017
U Centru za poljoprivredu i ruralni razvoj u Cerovcu održano je prvo okupljanje poljoprivrednih proizvođača i odgajivača na kome su predstavljeni pravilnici Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine o vrstama podsticaja u poljoprivredi za… »