Izvor: SEEbiz arhiva vesti 13.05.2017

Vučić s predstavnicima CNTC-a: Želimo što više investitora

SEEbiz 13.05.2017
PEKING - Premijer Srbije Aleksandar Vučić počeo je posetu Kini sastankom sa predstavnicima kompanije CNTC, sa kojima je razgovarao o mogućim investicijama u Srbiji, saopšteno je iz njegovog kabineta. Vučić je istakao važnost prisustva što većeg… »

Ranta: Pritisak zbog Račka vršili i Walker i Srbija

SEEbiz 13.05.2017
BEOGRAD - Finski patolog Helena Ranta, koja je vodila istragu ubistva Albanaca u kosovskom selu Račak u januaru 1999. godine, izjavila je da su na izveštaj njenog tima pokušavali da utiču tadašnji šef Kosovske verifikacione misije William Walker… »

Mihajlović: Radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega počinju naredne godine

SEEbiz 13.05.2017
PEKING - Ministarka Zorana Mihajlović rekla je u Pekingu da se može očekivati da radovi na deonici auto-puta Preljina-Požega na Koridoru 11 počnu naredne godine. "Potpisujemo Memorandum, a vrednost je 400 miliona evra. Očekujemo da, sa dokmentacijom… »

Petero poginulih u padu aviona kod Mostara

SEEbiz 13.05.2017
MOSTAR - Pet ljudi, među kojima su troje djece, jedna mlađa osoba i pilot poginuli su u subotu popodne u padu malog sportskog zrakoplova nedaleko Mostara. "U padu zrakoplova poginuli su pilot, troje djece i jedna mlađa osoba", izjavio je za Hinu… »

Xhaferi: Zapaljive izjave pogoršavaju odnose Beograda i Skoplja

SEEbiz 13.05.2017
SKOPLJE - Predsednik Sobranja Makedonije Talat Xhaferi izjavio je da su makedonski parlament i on otvoreni za saradnju sa institucijama Srbije i ocenio da zapaljive izjave političara "u svakom slučaju doprinose pogoršanju odnosa" dve zemlje. "One… »

MUP RH objavio upute kako se zaštititi od globalnog kibernetičkog napada

SEEbiz 13.05.2017
ZAGREB - Hrvatsko Ministarstvo unutarnjih poslova objavilo je u subotu upute kako se zaštititi od globalnog kibernetičkih napada, a u priopćenju MUP-a RH ističe se da Zavod za sigurnost informacijskih sustava intenzivno prati razvoj nove vrste… »

HS Produkt gradi ljevaonicu vrijednu šest milijuna eura

SEEbiz 13.05.2017
KARLOVAC - Iz klarlovačke gradske uprave su nam sinoć javili da su s direktorom HS Produkta Željkom Pavlinom razgovarali na temu izgradnje nove hale. U planu je, navode, i izgradnja ljevaonice, investicija vrijedna oko 6 milijuna eura, koja bi dodatno… »

Uniqa osiguranje ne isključuje akvizicije u BiH

SEEbiz 13.05.2017
SARAJEVO - Uniqa osiguranje ne isključuje moguće akvizicije na bh. osiguravateljskom tržištu, kazala je Senada Olević, direktorica Uniqa osiguranja. - Ukoliko bude adekvatnih prilika, ne isključujemo opciju preuzimanja nekog osiguravatelja, ali ne… »

Otvorena 476 milijuna kuna vrijedna zgrada putničkog terminala Zračne luke Dubrovnik

SEEbiz 13.05.2017
KONAVLE - Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Gabrijela Žalac i direktor Zračne luke Dubrovnik Roko Tolić svečano su u Konavlima u petak navečer otvorili novu zgradu… »

OPG Balija u samom vrhu na sajmu maslinovih ulja Armonia

SEEbiz 13.05.2017
JAEN - U srijedu, 10. svibnja 2017. u Jaenu, gradu u pokrajini Andaluziji (Španjolska) održana je dodjela nagrada na 11. Međunarodnom natjecanju maslinovih ulja “Armonia”. Među brojnim španjolskim i talijanskim uljima, visoko drugo mjesto dobilo… »