Izvor: Sputnik arhiva vesti 13.05.2017

Vujanović: Očekujem da Rusija prihvati naš ulazak u NATO

Sputnik 13.05.2017
Ulazak Crne Gore u NATO nije okrenut protiv Rusije, izjavio je crnogorski predsednik Filip Vujanović na 2BS forumu u Budvi. „Naša NATO integracija suštinski je, strateški i istorijski interes Crne Gore. Nije okrenuta protiv bilo koga, nije okrenuta… »

Sve ima svoju cenu: NATO će „iscediti“ građane Crne Gore

Sputnik 13.05.2017
Sve države NATO-a su ratifikovale Protokol o stupanju Crne Gore u Alijansu, saopštila je Vlada Republike. Vojni ekspert Vladimir Kožin je izjavio za Sputnjik da će to za tu državu imati negativne posledice. „Za Crnu Goru će to imati mnoge… »

Egipatski arheolozi otkrili 17 mumija u katakombama

Sputnik 13.05.2017
Za vreme iskopavanja u Egiptu otkriveno je 17 mumija, saopštilo je Ministarstvo za antikvitete zemlje. „Pronašli smo katakombe sa velikim brojem mumija unutra“, rekao je Salah el Koli, profesor egiptologije sa Univerziteta u Kairu koji je predvodio… »

Skup u Blajburgu: Hapšenje zbog ustaške kape, nadbiskup smiruje ustaše (foto)

Sputnik 13.05.2017
Na Blajburškom polju u Austriji održava se komemoracija povodom 72. godišnjice takozvane „blajburške tragedije“, odnosno stradanja zarobljenih pripadnika ustaške NDH i drugih Hitlerovih saveznika stradalih u Drugom svetskom ratu. Skup na… »

Ekspert: Ovo je bio mačji kašalj, novi napad biće ozbiljniji

Sputnik 13.05.2017
Ekspert za sajber-bezbednost iz Arizone Ori Ajzen tvrdi da dosad najobimniji hakerski napad uz iznuđivanje novca, koji je izveden u petak na globalnom nivou, nije bio mnogo ozbiljan, i upozorava da bi mogao da usledi novi, mnogo ozbiljniji napad, ovog… »

Bomba usporenog dejstva: Bler preti otcepljenjem Severne Irske

Sputnik 13.05.2017
Bivši premijer Velike Britanije Toni Bler, koji je u maju objavio da se vraća u politiku, već je pokrenuo široku kampanju protiv „bregzita“. Bler je izjavio da bi Severna Irska mogla da preispita svoje članstvo u Ujedinjenom Kraljevstvu zbog… »

Jedan pojas — jedan put: Globalizacija na kineski način

Sputnik 13.05.2017
Dvodnevni ekonomski forum „Jedan pojas — jedan put“, koji se otvara sutra u Pekingu, okupiće predstavnike više od 100 zemalja sveta. Taj dosta ambiciozni ekonomski projekat treba da doprinese olakšavanju izvoza kineske robe u inostranstvo i… »

Grčka: Putnički voz iskliznuo iz šina

Sputnik 13.05.2017
Najmanje 10 osoba je povređeno kada je putnički voz večeras iskočio iz šina na severu Grčke, saopštio je zvaničnik vatrogasne službe. U vagonu koji je iskočio iz šina se nalazilo stotinak ljudi koji su putovali iz Atine za Solun, javila je… »

Papa Franja: Razgovaraću s Trampom otvoreno

Sputnik 13.05.2017
Poglavar Rimokatoličke crkve papa Franja izjavio je da ne namerava da pravi bilo kakvu političku računicu i da planira da otvoreno razgovara s američkim predsednikom Donaldom Trampom tokom njegove predstojeće posete Vatikanu. Početkom maja, Sveta… »

Kijev planira da zabrani crkve koje sarađuju s „agresorom“

Sputnik 13.05.2017
Vrhovna rada Ukrajine 18. maja će razmatrati dva nacrta zakona o statusu religioznih organizacija koji su naišli na veliki odjek u javnosti. Jedan od ovih zakona praktično će omogućiti da se zabrani Ukrajinska pravoslavna crkva Moskovskog… »