Politika arhiva vesti 13.05.2017

Vučić s Erdoganom u Pekingu

Politika 13.05.2017
Premijer Srbije i predsednik Turske dogovorili se o potpisivanju sporazuma o punoj slobodi trgovinskih odnosa između ove dve zemlje. Ekonomska saradnja, situacija u regionu i zajednički infrastrukturni projekti bile su glavne teme susreta Aleksandra… »

Dačić savetovao Haradinaju da skrati jezik

Beta 13.05.2017
Bivši šef Misije OEBS-a na Kosovu i Metohiji Vilijam Voker je radio planski deo posla na "stvaranju albanske države na teritoriji Srbije", a sada vidimo da je to zapravo koncepcija velike Albanije o kojoj govori bivši kosovski premijer Ramuš… »

Dačić: Ništa ne govori da je Potežica stradao u pokušaju otmice

Večernje novosti 13.05.2017
Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio je da nikakvi izveštaji ne govore o tome da je ambasador Srbije u Libiji Oliver Potežica stradao u pokušaju otmice, već je reč o saobraćajnoj nesreći. Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić izjavio… »

Đurić: Albanci seju mržnju i šire strah

Danas 13.05.2017
Srbija ne treba da se plaši zločinaca koji danas glume političare, izjavio je direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić za TV Pink i poručio da naši građani na Kosovu treba da znaju da cela Srbija stoji iza njih. Lider Alijanse za… »

Johanes Han iz Brisela poručuje: Srbija je cenjeni ključni igrač u regionu

Kurir 13.05.2017
BRISEL - Srbija je napravila izvanredan napredak u poslednjih par godina, zemlja je prošla dug put od izolacije, recesije i nestabilnosti, i danas je Srbija vrlo cenjeni ključni igrač u regionu, poručio je evropski komesar za politiku susedstva i… »

Vulin: Blajburg najveći skup fašista i neonacista u Evropi

B92 13.05.2017
Lazarevac -- U Blajburgu će se okupiti više desetina hiljada ustaša koji će nekažnjeno pokazivati mržnju, izjavio je ministar za rad, Aleksandar Vulin. Kako kaže, to je najveći skup fašista i neonacista u Evropi. "Baš danas u Baljburgu će se… »

SDS: Zahtevamo hitnu smenu Ivice Dačića

Beta 13.05.2017
Potpredsednik SDS Marko Djurišić ocenio je danas da je obaveza premijera Aleksandra Vučića da smeni ministra spoljnih poslova Ivicu Dačića ukoliko sam ne podnese ostavku zbog pogibije ambasadora Srbije u Libiji Olivera Potežice. "Nakon današnjih… »

Goran Đoković počasni konzul Srbije u Monaku

Beta 13.05.2017
Vlada Srbije odlučila je da Goran Djoković bude počasni konzul Srbije u Monaku,  objavljeno je u najnovijem "Službenom glasniku". Goran Djoković je stric tenisera Novaka Djokovića. U "Službenom glasniku" objavljena je i odluka i otvaranju… »

Ambasador Srbije se vraća na dužnost u Francusku

Novi magazin 13.05.2017
U Francuskoj su se dogodile promene, izabran je novi predsednik, zbog čega je doneta odluka da ambasador Srbije Rajko Ristić bude vraćen na dužnost u Parizu, izjavio je ministar spoljnih poslova Ivica Dačić. Ambasador Ristić koji je krajem aprila… »

Nikolić o Haradinaju: Besni pas mora biti kažnjen

Blic 12.05.2017
Ramuša Haradinaja su oslobodili u Francuskoj i sada misli da nikada neće biti kažnjen ako počini zločin nad Srbinom, rekao je danas predsednik Srbije Tomislav Nikolić, upozorivši da je Srbija spremna da odbrani svakoga. Komentarišući najnovije… »