Svet arhiva vesti 13.05.2017

Džonson:Prljavi poduhvati Putina na Balkanu,ne damo novac EU

Večernje novosti 13.05.2017
Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson tvrdi da postoji "realna mogućnost" ruskog mešanja u izbore u Velikoj Britaniji u junu. Britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson tvrdi da postoji "realna mogućnost" ruskog mešanja u izbore u… »

(Video) Strašna tragedija u Turskoj: Autobus s turistima sleteo s puta, poginulo najmanje 23 ljudi

Kurir 13.05.2017
Najmanje 23 osoba je poginulo, a 11 se nalazi u kritičnom stanju nakon što je danas turistički autobus sleteo sa puta u blizini Marmarisa, na jugoistoku Turske. "Nažalost, 20 ljudi je poginulo, a 11 je ozbiljno povređeno", izjavio je guverner… »

Komi odbio poziv za svedočenje pred Odborom Senata

Politika 13.05.2017
VAŠINGTON – Bivši direktor FBI-ja Džejms Komi odbio je poziv da sledeće nedelje svedoči pred Odborom za obaveštavanje pri američkom Senatu, rekao je pomoćnik predsednika Odbora, republikanski senator Ričard Bar. Odbor se nadao da će, na… »

Jedanaest kandidata za novog direktora FBI-ja

RTS 13.05.2017
Američki predsednik Donald Tramp izjavio je da želi da brzo imenuje novog direktora FBI-ja umesto dosadašnjeg Džejmsa Komija, koga je smenio ove nedelje, a već su počeli razgovori sa kandidatima za tu funkciju kojih ima 11. Tramp je novinarima koji… »

Pjongjang spreman za pregovore sa SAD?

Glas Amerike 13.05.2017
Visoka zvaničnica Severne Koreje izjavila je da bi Pjongjang bio spreman da pregovara sa SAD - pod odgovarajućim uslovima. Generalna direktorka za pitanja SAD u ministarstvu spoljnih poslova Severne Koreje Čo Son Hui je, u razgovoru sa novinarima na… »

Kina Vašingtonu: Ne razumemo šta je problem

Dnevnik 13.05.2017
PEKING: Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je danas da je svaka država dobrodošla na forum o kineskom novom "Putu svile", nakon što su SAD upozorile Kinu da prisustvo Severne Koreje može da utiče na učešće drugih država na forumu. U… »

(Video) Vruće albansko proleće: Na tapetu edi rama, opozicija traži izbore

Kurir 13.05.2017
Albanska opozicija počela je u subotu nacionalne proteste tražeći formiranje privremene vlade koja će omogućiti održavanje poštenih i pravednih parlamentarnih izbora 18. juna. Nekoliko hiljada opozicionih pristalica okupilo se u glavnom bulevaru u… »

Mostar: Petoro poginulih u padu aviona

RTV 13.05.2017
MOSTAR - Pet osoba, među kojima je troje dece, poginulo je danas u padu manjeg aviona u blizini Mostara, javlja portal Klix.ba. Avion se srušio u 15:50 sati u naselju Jasenica. Kako je kazao ministar unutrašnjih poslova HNK Sladan Bevanda, smrtno su… »

Papa decu pastire iz Fatime proglasio za svece

Večernje novosti 13.05.2017
Papa Franja je uvrstio među katoličke svece dvoje dece pastira kojima se pre 100 godina, prema njihovoj tvrdnji, ukazala Bogorodica. Papa Franja je danas uvrstio među katoličke svece dvoje dece pastira kojima se pre 100 godina, prema njihovoj tvrdnji… »

Reagovali na vreme: I ruski MUP meta hakerskog napada

Blic 13.05.2017
Rusko Ministarstvo unutrašnjih poslova potvrdilo je sinoć da su se i njihovi kompjuteri našli na meti hakerskog napada, ali da su na vreme primenjene zaštitne mere pa je virus blokirao tek manje od jedan odsto kompjutera Ministarstva. Inače, ranije… »