Izvor: Al Jazeera arhiva vesti 14.05.2017

Macron inauguriran za predsjednika Francuske

Al Jazeera 14.05.2017
Emmanuel Macron je poručio da je 'Francuska izabrala nadu' i da će pod njegovim mandatom EU biti reformirana. Emmanuel Macron inauguriran je u Jelisejskoj palati za predsjednika Francuske, čime je i zvanično postao najmlađi francuski predsjednik… »

SAD u UN-u: Lansiranje projektila 'paranoja' Kim Jong-una

Al Jazeera 14.05.2017
SAD će nastaviti 'stezati obruč' oko Sjeverne Koreje, kazala američka ambasadorica pri UN-a Haley. Američka ambasadorica pri UN-u Nikky Haley kazala je da je "paranoja" sjevernokorejskog vođe Kim Jong-una nakon nedavnih izbora u Južnoj Koreji razlog… »

Europol: Gotovo 200.000 žrtava globalnog hakerskog napada

Al Jazeera 14.05.2017
Direktor Europola tvrdi da je napad specifičan po tome što je ucjenjivački softver korišten u kombinaciji s funkcijom crva. Globalni hakerski napad pogodio je više od 200.000 žrtava u najmanje 150 zemalja, rekao je direktor Europola, dodajući kako… »

Pobjeda CDU-a u Severnoj Rajni-Vestfaliji

Al Jazeera 14.05.2017
Stranka njemačke kancelarke osvojila 33,7 posto glasova, zabilježivši rast od skoro devet posto u odnosu na prije pet godina. U njemačkoj saveznoj pokrajini Sjevernoj Rajni-Vestfaliji održani su izbori za pokrajinski parlament, koji se smatraju… »

Tillerson: Za Washington i Moskvu nema novog početka

Al Jazeera 14.05.2017
Odnosi između SAD-a i Rusije nisu bili ovako loši od završetka Hladnog rata i za njih ne može biti novog početka, rekao šef američke diplomatije. Odnosi između Sjedinjenih Država i Rusije nisu bili ovako loši od završetka Hladnog rata i za njih… »

Papa: Navodna svakodnevna ukazanja u Međugorju nemaju značaj

Al Jazeera 14.05.2017
Žena koja se tamo 'ukazuje nije Isusova majka', rekao je papa dodavši da je istraga u Međugorju u toku, Papa Franjo izrazio je ozbiljne sumnje u subotu oko svakodnevnih ukazanja Gospe u Međugorju gdje pristiže milion hodočasnika godišnje, prenosi… »

Ekspert: Ovo je bio mačji kašalj, novi napad bit će ozbiljniji

Al Jazeera 14.05.2017
Stručnjaci upozoravaju da bi mogao da uslijedi novi napad, ovog puta na nuklearne elektrane, brane ili željezničke sisteme. Američki ekspert za cyber sigurnost Ori Eisen tvrdi da dosad najobimniji hakerski napad uz iznuđivanje novca, koji je izveden… »

Vujanović: Očekujem da Rusija prihvati ulazak CG u NATO

Al Jazeera 14.05.2017
Naša NATO integracija nije okrenuta protiv našeg stoljetnog prijatelja Rusije, tvrdi predsjednik Crne Gore. Ulazak Crne Gore u NATO nije okrenut protiv Rusije, izjavio je predsjednik Crne Gore Filip Vujanović na 2BS Forumu u Budvi. "Naša NATO… »

Interaktivno: Plate i nezaposlenost u Hrvatskoj

Al Jazeera 14.05.2017
Dok su u Zagrebu plate najveće, istok Hrvatske ima najmanja primanja i najveću nezaposlenost. Uoči hrvatskih lokalnih izbora, koji se održavaju 21. maja, istražili smo kolike su plate a kolika nezaposlenost u hrvatskim županijama. Hrvatska, sa… »

Novi sastanak procesa Brdo-Brijuni 3. juna

Al Jazeera 14.05.2017
Posebni gost sastanka će biti predsjednik Njemačke Frank- Walter Steinmeier. Hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović i slovenski predsjednik Borut Pahor susreli su se na rubu sigurnosne konferencije u Budvi i najavili novi sastanak… »